FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Breznički Hum, priznanja primili vatrogasci Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Breznički Hum, priznanja primili vatrogasci

| 10.11.2022. u 17:55h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koja je održana u Vatrogasnom domu u Brezničkom Humu, večeras je obilježen Dan općine Breznički Hum.

Svećanoj su sjednici nazočili varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, saborski zastupnici Natalija Martinčević i Predrag Štromar, vijećnici županijske skupštine, predsjednik Narodne strane - Reformista Radimir Čačić, gradonačelnici i načelnici općina, vijećnici Općinskog vijeća, gospodarstvenici i drugi gosti.

Ove godine u slavljeničkoj općini B. Hum ovih dana borave 250 predstavnika prijateljskih općina iz Slovenije, Mađarske, Asustrije, Srbije, Makedonije i Republike Srpske u sklopu europskog projekta Europe is easy, moglo se čuti na početku sjednice.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Brezničkog Huma Darko Žugčić, koji je nazočne upoznao da Općinsko vijeće broji 9 članova.

Načelnik Zoran Hegedić govorio je ostvarenom na području Općine u proteklom razdoblju.

- Na području Općine nastavljamo izgradnju infrastrukture, uređujemo i dovršavamo uređenje groblja, u planu nam je i promjena krovišta te uređenje mrtvačnice, kako bismo tim radovima dovršili planirano uređenje tog dijela centra mjest. u protekkom smo razdoblju asfaltirali ceste u Radešiću i Gornjem Humu, a ovih dana počinjemo s provednom projekta uređenja cesta u naselju Kožići. Također nam predstoji asfaltiranje cesta u zaseoku Šavorići, za što nam je isto kao i za prethodne projekte odobreno djelomično sufinanciranje, dok je postupak javne nabave u tom smislu već proveden - rekao je Hegedić.

Napomenuo je da se surađuje sa svim udrugama na području Općine, prije svega vatrogascima, članovima Lovačkog društva Lisac, Orkestrom limene glazbe Sveti Martin, Udrugom Humščak, ali i ostalima koje nisu temeljno osnovane u Brezničkom Humu, ali su iz naše neposredne okolice - rekao je Hegedić.

U ime gradonačelnika i načelnika govorio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. Dan općine čestitao je i varaždinski župan Anđelko Stričak, dok je u ime saborskih zastupnika govorio Predrag Štromar.

Na večerašnjoj sjednici dojdijeljene su i zahvalnice Općine Breznički Hum. Na sjednici općinskog vijeća održanoj 17. listopada ove godine donesena je Odluka o dodjeli Zahvalnica, koje su dodijelili načelnik i predsjednik Općinskog vijeća.

Zahvalnice Općine Breznički Hum za 2022. godinu dodjeljuju se za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Breznički Hum u zemlji i inozemstvu, a radi iskazane požrtovanosti i humanosti prilikom spašavanja u tehničkoj intervenciji na autocesti 6. kolovoza ove godine zahvalnice u 2022. godini dobio je 21 vatrogasac i to po njih sedam iz DVD-a Breznički Hum, DVD Šćepanje i DVD Radešić.

U ime nagrađenih vatrogasaca okupljenima se obratio Mario Šargač iz DVD-a Radešić.