FOTO Svečana sjednica uz Dan općine Sračinec: "Možemo biti ponosni na ovu godinu" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečana sjednica uz Dan općine Sračinec: "Možemo biti ponosni na ovu godinu"

VV | 24.9.2021. u 18:28h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sračinec slavi Dan općine i blagdan zaštitnika općine i župe Sračinec, svetog Mihaela arkanđela.

Tim povodom danas je u Sračincu održana svečana sjednica Općinskog vijeća i to u parku Velika Graba, koji je svečano otvoren u travnju ove godine.

Na svečanu sjednicu stigli su brojni gosti i uzvanici, saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski i Predrag Štromar, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, gradonačelnici i načelnici općina i gradova Varaždinske županije i brojni drugi.

Bila je to prigoda da se načelnik Božidar Novoselec osvrnuo se na projekte koji su realizirani na području općine u proteklih godinu dana.

Općina u kojoj mladi dolaze živjeti!

- Proračun od 43 milijuna kuna govori sam za sebe, a posebno mi je drago da možemo uz povoljne meteorološke uvjete održati svečanu sjednicu ovdje, u parku Velika Graba, što je i namjena ovog parka. Što se tiče investicija, najveća je bila rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, odmah nakon aglomeracije, gdje smo stvarno postigli jedinstven projekt gdje smo uštedjeli gotovo 15 milijuna kuna, a ono što je najbitnije odradit ćemo nerazvrstane ceste u jednoj godini .To je ono čime se možemo ponositi. Od projekta, nadograđivali smo dječji vrtić, radili smo dječja igrališta, malonogometno igralište, dva s umjetnom travom, košarkaško igralište s gumenom podlogom. Postavili smo i LED rasvjetu uz državnu cestu i uz županijsku cestu što je investicija od oko 700.000 kuna, tako da stvarno možemo biti ponosni na ovu godinu - rekao je načelnik Novoselec.

I dok se brojne općine i gradovi bore s odlaskom mladih iz svojih sredina, Općina Sračinec je jedna od onih koja bilježi doseljavanje i "boom" u stanogradnji.

DSC_7716.JPG

- Zasigurno je to zahvaljujući standardu kojeg imamo, od jednosmjeneske nastave, uvjeta u dječjem vrtiću do cestovne infrastrukture, a tu je svakako i projekt optike kojeg smo završili u Svibovcu Podravskom. To sve sigurno privlači mlade obitelji u Općinu Sračinec - ustvrdio je Novoselec i dodao kako su ove godine prihodovali gotovo četiri milijuna kuna od prodaje parcela nekretnina u vlasništvu Općine Sračinec.

- Sve parcele u poduzetničkoj zoni su rasprodane, tako da mogu reći da sa zadovoljstvom očekujemo ovaj Popis stanovništva jer će sigurno biti evidentiran povećan broj žitelja u Općini Sračinec, što me posebno veseli jer to znači da sve što radite za mlade, a oni su to i prepoznali i mlade obitelji žele živjeti na području naše općine - rekao je Novoselec.

Pred Općinom Sračinec puno je projekata za naredno razdoblje.

- Imamo jako dobru suradnju s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljem i želimo se priključiti ITU projektu. Petnaest jedinica lokalne samouprave, zajedno sa Gradom Varžadinom, gdje bi htjeli odraditi sportsku dvoranu u sklopu OŠ Sračinec jer znamo da tu školu pohađa i dosta djece iz Hrašćice. Kroz taj projekat bi htjeli prenamjeniti staru sportsku dvoranu za razredna odjeljenja, kojih nam nedostaje što potvrđuje da imamo sve više stanovnika. Dakle uz novu dvoranu, krenuli smo u uređenje PŠ u Svibovcu podravskom kojim želimo stvoriti uvjete kakve i u OŠ Sračinec. Moram spomenuti da smo ove godine osigurali osam interaktivnih ekrana za OŠ Sračinec i mislim da ćemo biti jedinstvena škola na području sjeverozapadne Hrvatske i šire koja će imati gotovo svaka učionica interaktivni ekran - ponosan je Novoselec.

Čestitke načelniku i njegovom timu

Čestitke mještanima Sračinca uz Dan Općine uputio je i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Ove se godine u Općini Sračinec zaista imaju čime ponositi i pohvaliti, pa između ostalog ako ničim drugim onda je to zbog ovog parka Velika Graba. Bila je to investicija od oko 7 milijuna kuna, a upravo tu, u ovom parku, svatko može pronaći svoj interes, od najmlađih do najstarijih. Općina Sračinec se u cjelini razvija kao urbano mjesto, blizu je Varaždina, što je njihova prednost i vjerujem da će općinsko vodstvo, uz pomoć županije,iskoristiti položaj, odnosno blizinu Varaždina i dodatno unaprijediti sam standard kvalitete života građana, dodatnim sportskim, kulturnim i svim ostalim sadržajima koji nosi današnji, moderan život - rekao je župan Stričak.

Rado viđen gost u Sračincu već 20 godina je i saborski zastupnik Predrag Štromar.

- U Sračincu svake godine imamo što čuti kada se govori o onome što se napravilo, a onda pratimo planove da vidimo stvarnu realizaciju. Već dvadesetak godina dolazim ovdje i samo mogu čestitati vodstvu općine, načelniku, njegovom timu i svim vijećnicima čestitke, tako treba delati za naše ljude - naglasio je Štromar.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su prizanja Općine Sračinec za zalaganje i potignute rezultate za 2021. godinu, a prije svačene sjednice položeni su vijenci na mjesnim grobljima u Sračincu i Svibovcu Podravskom, te kod spomen obilježja ispred Doma kulture,  mještane Sračinca večeras očekuje koncert Duška Kuliša pod šatorom na sportskim terenima NK Sračinec uz ugostiteljsku ponudu.

Kako je bilo večeras u Sračincu donosimo u fotogaleriji Krešimira Đurića.