FOTO Rijeka Bednja u Ludbregu puna neidentificiranog plastičnog materijala, tko je kriv za onečišćenje? Foto: Grad Ludbreg

FOTO Rijeka Bednja u Ludbregu puna neidentificiranog plastičnog materijala, tko je kriv za onečišćenje?

VV | 19.3.2022. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Komunalno redarstvo Grada Ludbrega na temelju pritužbi građana zajedno s Hrvatskim vodama izašlo na teren, na uljevno mjesto jednog kraka kanalizacije ispod sportskog parka Podravina te evidentiralo onečišćenje rijeke Bednje neidentificiranim plastičnim materijalom.

- Na poziv Hrvatskih voda na teren je izašao Državni inspektorat koji će naložiti Hrvatskim vodama sanaciju onečišćenog dijela rijeke Bednje te pokrenuti istražne radnje radi pronalaska osoba odgovornih za onečišćenje - objavili su na internet stranicama Grada Ludbrega.

Grad Ludbreg je, podsjećaju, cjelokupni sustav odvodnje predao na upravljanje Varkomu, sukladno Zakonu o vodama upravo zbog izgradnje pročistača otpadnih voda i dogradnje nove mreže za 17.000 stanovnika.

- Nama je izuzetno žao zbog nemilog događaja i nadamo se što bržem pronalasku počinitelja koji će snositi troškove sanacije. Također izražavamo žaljenje da država i Varkom čekaju s početkom provedbe projekta aglomeracije Ludbreg kojem će uskoro isteći i građevinska dozvola, a potpisanim ugovorima za europsko financiranje ni traga ni glasa. Ovakvi nemili događaji su samo potvrda da je pročistač otpadnih voda hitno potreban Ludbregu i okolici, ali i da sporost državne administracije skupo košta prirodu - objavljeno je na stranicama Grada Ludbrega.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci