FOTO Rekordan odaziv na radionicu na kojoj se slikalo uz - gin Foto: Grad Ludbreg

FOTO Rekordan odaziv na radionicu na kojoj se slikalo uz - gin

Varaždinske vijesti | 28.7.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

"Paint and Gin" na ludbreškom Otoku mladosti

U sklopu programa Ljeto u Ludbregu održana je i slikarska radionica za odrasle, koju su na Otoku mladosti održali voditelji likovnog programa iz bjelovarskog Paint and Sip-a Vedrana Mikac i Laura Lončar.

Suradnja s Turističkom zajednicom područja Centar svijeta rezultirala je slikarskom radionicom pod nazivom "Paint and Gin". Radi se o iznimno kreativnoj i zabavnoj radionici koja uz slikarska likovno tehnička sredstva zahtijeva i čaše za gin osvježenje. Sudjelovanje je imalo cijenu od svega 20 eura po osobi u što je uračunat slikarski materijal, boje, platno, kistovi te nekoliko čaša gin koktela za ugodniju umjetnost.

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_1.jpg

- Za sudjelovanje na ovoj radionici nije potrebno slikarsko predznanje, jedino što treba ponijeti je osmijeh i pozitivna energija. Svoj umjetnički rad svatko je mogao ponijeti kući kao trajnu uspomenu. Važno je da se svi zajedno dobro zabavimo i pokažemo svoju kreativnost. Uspješno surađujemo s pučkim učilištima, vinarijama, restoranima, pubovima i kafićima, nudeći svima priliku da svojim gostima ponude nešto novo i zabavno. Naš cilj je stvoriti opuštajuću atmosferu gdje svi mogu uživati u slikanju motiva po izboru uz čašu dobrog vina. Organiziramo paint radionice i s drugim pićima prema željama, a za ovu prigodu izabrali smo "zvjezdanu noć" kao slikarski motiv uz gin – rekla je Vedrana Mikac, vlasnica tvrtke Paint and Sip.

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_2.jpg

Podršku održavanju radionice dala je destilerija "Rakije sa Sjevera" iz Hrženice sa svojim domaćim proizvodima. Ova obiteljska tvrtka ovim se poslom bavi dvije godine i na slikarskoj radionici ponudila je šest gin koktela.

Slikarskoj radionici odazvalo se rekordnih 38 žena i jedan muškarac, a likovni motiv bila je Van Goghova "Zvjezdana noć". Slikalo se po slojevima akrilnim bojama na platnu.

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_3.jpg

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_4.jpg

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_5.jpg

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_6.jpg

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_7.jpg

Ludbreg_-_Paint-and-Gin-26072024_8.jpg