FOTO: Radovi na uređenju fasade i dogradnji Društvenog doma u Zamlaki

| 3.11.2015. u 14:48h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih su dana započeli radovi na dogradnji i uređenju fasade Društvenog doma u Zamlaki, u sklopu programa energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva. Riječ je o stavljanju toplinske ovojnice na Društveni dom koja će značajno doprinijeti energetskoj učinkovitosti, ali i sasvim drugačijem, poboljšanom vizualnom izgledu objekta.

Početku radova prethodila je provedena javna nabava, a rok za završetak radova je potkraj godine, točnije uoči Božića. Vrijednost radova je 250 tisuća kuna. Od tog iznosa polovica je osigurana preko Ministarstva gospodarstva iz programa energetske učinkovitosti dok je drugi dio sredstava osiguran iz proračuna Općine. Već za iduću godinu planiraju se radovi na uređenju unutrašnjosti Društvenog doma vrijedni oko 150 tisuća kuna.

Dovršetkom svih radova mještani Zamlake imat će odlično uređen Društveni dom kao i sva ostala mjesta u općini. Inače, Društveni dom u Zamlaki jedanaesti je objekt na području Općine Trnovec Bartolovečki koji je obnovljen ili se obnavlja iz spomenutog programa Ministarstva gospodarstva u posljednjih nekoliko godina. Po broju dobivenih projekata iz tog programa Općina Trnovec Bartolovečki u samom je vrhu Hrvatske, što je prilikom zadnjeg posjeta Općini potvrdio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Osim radova na obnovi Društvenog doma, u Trnovcu su u tijeku radovi na uređenje niskonaponske mreže u ulici Široke ledine. Riječ je o zamjeni drvenih stupova betonskim, a radove financira i izvodi HEP. Općina je u postupku nabavke LED rasvjete za nove stupove za što će se iz općinskog proračuna izdvojiti 58 tisuća kuna. Postavljanje LED rasvjete značit će veće uštede prilikom korištenja električne energije za javnu rasvjetu.

Galerija slika