FOTO: Puna općinska dvorana uživala u četvrtoj Viničkoj glazbenoj večeri Foto: Općina Vinica

FOTO: Puna općinska dvorana uživala u četvrtoj Viničkoj glazbenoj večeri

| 13.1.2020. u 11:20h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana je u nedjelju, 12. siječnja, 4. Vinička glazbena večer. Općinska dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u prekrasnom glazbenom doživljaju i velikim pljeskom podržavali svakog od glazbenika.

Uz glazbenike s viničkog područja u programu  ovogodišnje glazbene večeri sudjelovali su i zbor Stelarium iz Cestice, TS Frajkani  i neizostavni promotor kajkavske pjesme Ivica Pepelko.  

Četvrtu Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice zbora Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Kolar, a nastavile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar.

Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su se tamburaški sastavi Frajkani, Vinički tamburaši i Krijesnice, a publika ih je kao i obično,  podržala velikim pljeskom, kao i  nastup Gabriele Hrženjak, studentice 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu. Posjetitelje je naročito oduševio gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak. U obraćanju publici, Ivica Pepelko pohvalio je održavanje takvih događaja te ujedno   najavio svoj dolazak i na 5. Viničku glazbenu večer.

Službeni dio programa završio je nastupom viničkog Puhačkog orkestra  pod ravnanjem profesora Darka Navoja.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 4. Vinička glazbena večer Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se u  velikom broju okupili što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu. 4. Vinička glazbena večer, završila je zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme 'Narodil nam se kralj nebeski', pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.