FOTO Priredbom Mlađi za starije u Ljubešćici obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Varaždinske vijesti | 15.10.2021. u 11:20h | Objavljeno u Našim krajem

Priredbom „Mlađi za starije“, već četvrtu godinu zaredom, u Ljubešćici je obilježen Međunarodni dan starijih osoba. Prigodan program izveden je u školskoj sportskoj dvorani, a organizirali su ga, zajedničkim snagama, Udruga umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, Dječji vrtić „LEPTIRIĆ“ Ljubešćica, KUD Ljuba voda te Osnovna škola Ljubešćica.

Program je održan uz potporu Općine Ljubešćica, a glavna koordinatorica bila je učiteljica Sanja Horžić. Program je bio vrlo raznolik, a nastupali su brojni Ljubešćani, od onih najmlađih iz vrtića pa do najstarijih umirovljenika.

Učenica 7. razreda Tara Čolja otvorila je program izvedbom 12 malih preludija na klavijaturama.  Učenici Marija Trakoštanec, Patrik Jakopec i Ema Ferčić odlično su se snašli u ulozi voditelja priredbe.

Na početku su se predstavili najmlađi i najslađi sudionici, djeca iz Dječjeg vrtića "LEPTIRIĆ" iz Ljubešćice, koji su pjevali i recitirali pjesme: Prijateljstvo, Djed i unuk te Volim djeda i baku.

Članovi KUD-a Ljuba voda izveli su splet zagorskih plesova te splet međimurskih plesova, uz glazbenu pratnju tamburaša KUD-a. Polaznice produženog boravka 3. razreda izvele su recitacije Moja baka i Moj djed. Uvježbala ih je učiteljica Valentina Mikulčić.

Učenici 5. razreda provozali su publiku pjesmom In The Bus. Pripremila ih je učiteljica Iva Kelemen Ivančić. Polaznici glazbene škole Fran Hosni i Tin Štriga odsvirali su svima poznatu skladbu Ja sem Varaždinec.

Učenici 6. razreda, pod vodstvom učiteljice Lorene Sviben, marljivo su vježbali svoj njemački kako bi što bolje izveli svoju zanimljivu točku Grün, grün, grün sind alle meine Kleider. Šestašice Lana Dvorski i Ivana Baričević recitirale su o Modernoj baki, a uvježbala ih je učiteljica Sanja Horžić.

Učenik 6. razreda Mihael Barjaktarević izveo je svoju pjesmu Bogec. Duh modernog vremena donijela je učenica 7. razreda Gabrijela Ratković koja je okupljene zadivila svojom plesnom koreografijom.

Dramsko-scenskom igrom Telefonski račun publiku su nasmijali učenici 7. razreda, članovi Dramske grupe, pod vodstvom učiteljice Sanje Horžić. Polaznica glazbene škole Marija Kranjec obogatila je program skladbom na harmonici.

Štefica Ivanušec, članica Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, čitala je pjesmu Mati i kolovrat. Pjevači Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica nastupili su na kraju programa otpjevavši pjesme Raslo mi je jedno drvce, Kad procvatu jabuke i Djevojka je zelen bor sadila.

U ime Udruge umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica okupljenima se obratila njihova predsjednica Božica Mikulčić koja je zahvalila svim sudionicima programa te ih pozvala da i u budućnosti ovako uspješno surađuju.

Ravnatelj Škole Ivica Rojc čestitao je umirovljenicima njihov Dan te im poželio još puno zdravlja i životnog elana u godinama koje slijede.

Povodom njihovog dana umirovljenike je pozdravila u ime Općine Ljubešćica Maja Bahunek koja je naglasila da će Općina uvijek brinuti o njihovim interesima, kao i podržavati sve projekte kroz koje osobe treće životne dobi mogu poboljšati kvalitetu vlastitog života te se aktivno uključiti u život zajednice.

Priredba "Mlađi za starije" bila je dobar podsjetnik na važnost starijih osoba u izgradnji suvremenog društva, zato je uvažavanje i razumijevanje starijih osoba temelj svakog budućeg razvoja.