FOTO: Pri kraju radovi na završnoj etapi kanalizacijskog sustava naselja Trnovec i Zbelava

| 13.7.2016. u 19:27h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska komunalna tvrtka Varkom pri kraju je radova na završnoj etapi kanalizacijskog sustava naselja Trnovec i Zbelava, koji će uskoro omogućiti da oko 800 kućanstava dobiju priključak na kanalizacijsku mrežu.

Kako se doznaje u Varkomu prioritet u dobivanju priključaka i mogućnost da se među prvima priključe na kanalizacijsku mrežu dobit će 251 domaćinstvo u Trnovcu. Riječ je o kućanstvima koja su već prije više godina uplatila financijska sredstva. Nakon njih, i ostala domaćinstva u Trnovcu dobit će mogućnost priključivanja.

Prema izjavi direktora Varkoma, Vlade Vlašića, upravo će se tim kućanstvima izaći u susret i omogućiti im konačno priključenje na kanalizacijski sustav. U tijeku su radovi na dobavi, dovođenju i izgradnji "mini šahtova" odnosno priključaka u dvorištima tih kućanstava.

Nakon obavljenih radova slijedi potpisivanje ugovora što će biti i zadnji čin prije same mogućnosti priključenja na kanalizacijsku mrežu.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec izrazio je zadovoljstvo što završni dio projekta izgradnje kanalizacijskog sustava za Trnovec i Zbelavu ide svom kraju.

Riječ je o projektu koji je pokrenut prije više godina, za vrijeme bivše općinske vlasti. Sada konačno ide svom kraju i sretan sam što će se naši mještani uskoro moći priključiti na sustav. Posebice mi je to drago zbog 251 kućanstva koja su svoje financijske obaveze podmirila prije više godina. Prvenstveno zbog njih obvezali smo se da nam je dovršetak kanalizacijskog sustava prioritet i taj ćemo projekt dovršiti u ovom mandatu kao što je i obećano - izjavio je Šamec.

Podsjetimo, krajem prošle godine krenula je izgradnja završne etape kanalizacijskog sustava naselja Trnovec i Zbelava – rasteretnog kanala kojim se riješio transport preljevnih otpadnih voda zatvorenim kanalom.

Izgradnjom rasteretnog kanala stvoren je preduvjet za završetak sustava kanalizacije na tom području, tzv. južnog sliva, važnog i zbog zaštite vodocrpilišta u Bartolovcu. Inače, s realizacijom cjelokupnog projekta krenulo se prije deset godina, a uloženo je gotovo 50 milijuna kuna.
 
Načelnik Općine Šamec zahvalio je, u ime mještana Trnovca, i Hrvatskim vodama i Varkomu na razumijevanju te značajnim sredstvima koja te tvrtke ulažu na području Općine.

Galerija slika