Ugovor su potpisali direktor PZ Ljubešćica Mihael Špaić (desno) i direktor poduzeća Hoto Lignum Branko Horvatin Foto: Dražen Novosel

FOTO: Potpisan ugovor o prodaji 10 tisuća četvornih metara zemljišta u PZ Ljubešćica

| 7.9.2017. u 19:07h | Objavljeno u Našim krajem

U Protupožarnom centru u Ljubešćici, u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, danas su potpisani ugovori o prodaji 10.000 četvornih metara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Ugovor je potpisan između Poduzetničkog centra Ljubešćica i tvrtke Hoto lignum d.o.o. iz Ljubešćice, a potpisali su ga direktori Mihael Španjić i Branko Horvatin. Vrijednost zemljišta je 701.000 kuna.

Poduzeće Hoto Lignum posluje od 2010. godine, bavi se piljenjem i blanjanjem drva. Na 10 000 četvornih metara planiraju smjestiti kotlovnicu od 2 MW, osam sušara i skladišno proizvodnu halu površine 1 450 četvornih metara za privremeno skladištenje i obradu drvene građe.

Ukupna investicija se procjenjuje na oko 7 milijuna kuna, a broj zaposlenih bi se s trenutnih 38 trebao povećati na pedesetak radnika. Početak i završetak gradnje očekuje se tijekom 2018. godine.

Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić, predsjednik Udruženja drvno prerađivačke industrije HGK Daniel Smiljanić i drugi gosti.

Galerija slika