FOTO Potpis ugovora s investitorima u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

| 5.5.2023. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom obilježavanja 30 godina samostalnosti Općine Ljubešćica, a prije održane svečane akademije, u prostorijama Općine Ljubešćica održano je svečano potpisivanje Ugovora s investitorima u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Direktorica Poduzetničkog centra Ljubešćica d.o.o. Ivana Španić potpisala je Ugovore o kupoprodaji čestica ukupne površine 21.239,50 m2, ukupne vrijednosti zemljišta 198.004,23 eura.

Ugovor su potpisali Branko Horvatin i Miroslav Tomiek za tvrtku HOTO LIGNUM d.o.o. iz Ljubešćice koja je postojeći stanar Poduzetničke zone Ljubešćica te proširuje poslovanje na novu površinu od 6.812,50 m2.

Također, Boštjan Šifrar za tvrtku SIBO G. potpisao je ugovor za kupoprodaju čestica površine 14.427 m2, kako bi izgradio novu proizvodnu halu.

Tvrtka SIBO G. iz Slovenije iz Škofje Loke, osnovana je 1967. godine, bavi se izradom plastične ambalaže za lijekove, plastičnih zatvarača za prehrambenu industriju, medicinskih proizvoda, proizvoda za oralnu higijenu te razvojem, prozvodnjom i prodajom alata za preradu plastičnih masa.

Tvrtka svoje proizvode izvozi u više od 65 zemalja svijeta te ima više od 300 kupaca iz cijelog svijeta. Proizvodi više od 6 milijardi proizvoda godišnje te ima više od 65 milijuna eura prihoda. Vrijednost ulaganja u proizvodni pogon u Ljubešćici procjenjuju na 10 milijuna eura.

Pored potpisnika ugovora događaju su nazočili: zastupnica u europskom parlamentu Sunčana Glavak, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Novog Marofa Siniša Jenkač, saborski zastupnik Žarko Tušek, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik županijske skupštine Josip Križanić, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije i načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, članovi uprave SIBO CRO Lidija Lončarić i Miha Kravanja, predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ljubešćica Suzana Žugec te načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

- Sretni smo da je upravo Poduzetnička zona Ljubešćica postala vrlo atraktivna investitorima, što će posljedično imati utjecaj na rast i razvoj gospodarstva kako na lokalnom tako i na nacionalnom novu, na otvaranje novih radnih mjesta te se samim time zaustavlja proces depopulacije i potiče proces demografskog oživljavanja ruralnih područja. Ulaganjem u komunalnu i elektroenergetsku infrastrukturu sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava EU projekta “Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica” pružili smo bolje uvjete za poslovanje u zoni, što je posljedično doprinijelo novim investitorima i investicijama, koje pak doprinose pokazateljima EU projekta “povećanja broja poduzetnika” i “povećanje intenziteta aktivacije zone”, poručili su iz Općine Ljubešćica.

Galerija slika