FOTO Pokladni utorak u Ivancu: Uz glazbu i ples udarili brigu na veselje Foto: B. Težak / Grad Ivanec

FOTO Pokladni utorak u Ivancu: Uz glazbu i ples udarili brigu na veselje

Varaždinske vijesti | 3.3.2022. u 09:55h | Objavljeno u Našim krajem

Iako je i ove godine zbog epidemioloških prilika izostao dugogodišnji Ivonjski fašink na kome se znalo okupiti i do tisuću sudionika iz cijele Hrvatske i Slovenije, njegov organizator, Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, ipak nije dopustilo da pokladni utorak u Ivancu prođe bez tradicionalne larme i maskiranja.

Maska je pozvala na krabuljni ples u ograničenom broju pa su se maškare okupile kod paviljona u gradskom parku te, kako i priliči fašničkom okupljanju, uz poznatu „Maškare, ča mogu maškare“ i niz drugih pjesama tipičnih za dane karnevala, uz glazbu i ples udarile brigu na veselje.

Organizatori su sve nazočne počastili krafnama, kuhanim vinom i čajem, a za djecu se našlo bombona i lizalica.

- Okupljanje u užem krugu organizirali smo kako bismo poručili građanima da smo još uvijek tu, da radimo i funkcioniramo. Vjerujemo da će se epidemiološka situacija napokon stabilizirati, kako bismo se iduće godine ponovno mogli vratiti našem velikom Ivonjskom fašinku – poručila je predsjednica Maske Vlasta Friščić.

Male maškare na Kinotrgu

Građane Ivanca u utorak prijepodne razveselila je i bučna kolona malih maškara iz Dječjeg vrtića Ivančice, koja je prošetala ulicama te se, uz galamu, fućkanje i pjesmu, okupila na Kinotrgu.

Mališani, maskirani u galeriju likova iz omiljenih crtića i bajki, sa svojim su se, jednako zakrabuljenim tetama, uhvatili u kolo, zapjevali svima poznate karnevalske pjesme pa raznježenim roditeljima, djedovima i bakama te prolaznicima poželjeli - „veliku repu“!

Slijedom višegodišnjeg običaja, male je maškare i ovoga puta obišao gradonačelnik Milorad Batinić te ih počastio bombonima.

fasnik-ivanec-01022022_1.jpg

fasnik-ivanec-01022022_2.jpg

fasnik-ivanec-01022022_3.jpg

fasnik-ivanec-01022022_4.jpg

fasnik-ivanec-01022022_5.jpg

fasnik-ivanec-01022022_6.jpg

fasnik-ivanec-01022022_7.jpg

fasnik-ivanec-01022022_8.jpg