Naknade za roditelje novorođenih samo su jedna od naših demografskih mjera, rekao je načelnik Općine Foto: Općina Maruševec

FOTO Podijeljene naknade roditeljima 16-ero novorođenih u općini Maruševec

Varaždinske vijesti | 21.12.2018. u 14:55h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Maruševec danas je upriličeno treće ovogodišnje darivanje roditelja novorođenčadi. Sretnim su roditeljima naknade uručili općinski načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

- Predblagdansko je vrijeme, vrijeme darivanja i Općina Maruševec je, već tradicionalno, odlučila darivati naše najmlađe. Danas darujemo potpore roditeljima 16 novorođenih, a podijelit ćemo ukupno 36.000 kuna. Osobito me veseli da u ovoj grupi imamo šestero djece koja su prvo dijete u obitelji, ali imamo i višečlane obitelji - po četiri s dvoje i troje djece te obitelji koje su dobile četvrto, odnosno šesto dijete - naveo je načelnik Općine.

211218-novorodjeni-4_Large.jpg

Dodao je da je cilj i ono čemu teže u daljnjem razvoju općine što više mladih obitelji zadržati na području općine, za što treba stvoriti i zadovoljavajuće uvjete.

- Naknade za roditelje novorođenih samo su jedna od naših demografskih mjera. Početkom ove godine smo socijalna davanja, u koja su uključene i naknade za novorođenčad, dječji vrtići i škola, s milijun kuna podigli na 1,5 milijuna. Smatramo da su zasad to dostatna sredstva, a budemo li sljedećih godina u mogućnosti, odnosno ostanu li proračuni takvi kakvi jesu, mislim da ćemo standard još podizati - zaključio je načelnik Općine.

211218-novorodjeni-1_Large.jpg

Njegov zamjenik Mario Klapša, naglasio je kako je Općina ove godine roditeljima novorođene djece uručila više od 80.000 kuna iz općinskog proračuna.

– Ove smo godine darivali ukupno 49 novorođenih beba s povećanom naknadom u odnosu na prošle godine kao jednu od demografskih mjera za ublažavanje problematike s kojom vidimo da se bore mnoge općine i gradovi u Hrvatskoj. Uz ranije navedeno, sufinanciramo produženi boravak učenika u školama, školski prijevoz, školsku kuhinju za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole i naravno, stipendije za studente, te time pokazujemo kako Općina Maruševec brine za naše najmlađe od njihovog rođenja i kroz odrastanje - istaknuo je Klapša.

211218-novorodjeni-2_Large.jpg

Prijemu roditelja novorođenih beba nazočio je i župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec, koji je bebe darivao prigodnim poklonima.

211218-novorodjeni-3_Large.jpg