FOTO Podignut klopotec u Općini Martijanec! "Predanost, stručnost i trud uloženi u vinograde rezultirali su obiljem plodova"

Varaždinske vijesti | 12.8.2023. u 20:30h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Martijanec počele su pripreme za ovogodišnju berbu grožđa.

Antun Jug domaćin je ove tradicije već 25 godina, a uvodno je pozdravio stotinjak mještana koji su se okupili kako bi tradicionalno proslavili početak priprema, odnosno podizanje klopotca, čime se u Martijancu nastavlja s jednim od glavnih obilježja općine – njegovanjem tradicije!

-Ova godina je bila vrlo izazovna za nas, jako smo teško branili plodove našeg truda i rada, ali uspjeli smo obraniti! Nadam se da će nam i ovaj klopotec pomoći, a onda vjerujem da ćemo imati što i brati! Hvala svima koji su i najmanje pripomogli u stvaranju ove predivne tradicije – rekao je Jug.

Pozivu se odazvao i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, koji vjeruje kako je, unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, pred vinarima uspješna godina.

-Predanost, stručnost i trud uloženi u vinograde rezultirali su obiljem plodova koji krase našu općinu, a zbog toga moram najprije zahvaliti, a potom i čestitati svim našim vinarima! Neka ovaj uspjeh bude samo početak vaših dostignuća. Uvijek računajte na podršku i poticaj Općine kako biste i dalje razvijali svoju struku i stvarali vrhunska vina koja će nas ponositi - naglasio je Nađ.

Načelnik Nađ također podržava svaku inicijativu koja će dovesti Općinu Martijanec na turističku kartu ruralnog turizma, s naglaskom na čuvanje kulturne baštine.

-Tradicija je srž našeg identiteta i kulture te je od vitalnog značaja da je prenosimo budućim generacijama. Očuvanje tradicije je obaveza prema našim precima i dar budućim naraštajima, te se mora njegovati kao dragocjeno blago koje nas povezuje i osnažuje - objasnio je načelnik.