FOTO Potpisan ugovor, počinje izgradnja Sportskog centra Majerje! Foto: Luka Šalamun

FOTO Potpisan ugovor, počinje izgradnja Sportskog centra Majerje!

VV | 6.9.2024. u 12:03h | Objavljeno u Našim krajem

Do kraja godine bit će izgrađen Sportski centar Majerje, jedini takav u Varaždinskoj županiji. Najavljeno je to danas u Majerju, gdje su ugovor o izgradnji potpisali Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec te Mario Lacković, direktor tvrtke Vodogradnja čija je ponuda bila najpovoljnija na natječaju.

petrijanec-nova-ves-sportski-centar-1.jpg

Ukupna vrijednost ovog projekta s PDV-om je 358.305,01 eura, pri čemu će Ministarstvo turizma i sporta ovaj projekt, važan za sportaše i rekreativce, sufinancirati s 210.000 eura, i to temeljem Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, oporemanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, na koji se prijavila Općina Petrijanec.

- Na ovom prostoru se nalazio nogometni klub Majerje, odnosno nekad je tu bila velika šljunčara, graba, gdje se, sjećaju se stariji mještani, nelegalno odlagao otpad. Upravo na ovom mjestu niknut će Sportski centar Majerje, prvi sportski centar u županiji za mlađe kategorije. Naime, na području općine djeluju dva nogometna kluba, NK Nova Ves koji se natječe u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te je prošao u četvrtfinale kupa, dok jeNK Orač uspješan u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Kroz ovaj centar, kategorije Nogometnog centra NK Orač - NK Nova Ves Petrijanečka, U-9 i U-11 igrat će i trenirati na novoizgrađenom terenu s umjetnom travom, dok će starije kategorije, U-13, U-15 i U-18 igrati na postojećem velikom nogometnom igralištu, koje zadovoljava sve propozicije. U sklopu Sportskog centra Majerje izgradit će se i atletska staza u punom profilu, a unutar nje košarkaško igralište te će se postaviti šest streeworkout sprava, odnosno, uredit će se teretana na otvorenom te teren za odbojku na pijesku. Uz to, obnovit će se svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorovima, dok bi vjerojatno već iduće godine išli u dogradnju novih - najavio je Posavec koji dodaje kako će ovim projektom biti objedinjeni na jednom mjestu svi mladi sportaši i rekreativci, gdje će moći provoditi svoje vrijeme i trenirati.

petrijanec-nova-ves-sportski-centar-8.jpg

Direktor Vodogradnje Lacković vjeruje da će projekt završiti do kraja godine.

- Doista vjerujem da će nas vrijeme poslužiti te ćemo projekt završiti u roku. Dobro vrijeme osobito nam je važno zbog gumene podloge, za čije nam postavljanje treba suho vrijeme, a koja će se nalaziti na atletskoj stazi te košarkaškom igralištu.- rekao je Lacković.

petrijanec-nova-ves-sportski-centar-12.jpg

Screenshot_4_1.jpg

Screenshot_6_1.jpg