FOTO Počela izgradnja zgrade s POS stanovima za šest mladih obitelji u Općini Cestice Foto: Krešimir Đurić

FOTO Počela izgradnja zgrade s POS stanovima za šest mladih obitelji u Općini Cestice

VV | 9.6.2020. u 13:47h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Polaganjem kamen temeljca danas je na prostoru iza školsko-sportske dvorane u Cestici počela izradnja nove zgrade s POS stanovima.

- Općina Cestica je još prije osam godina zacrtala strategiju razvoja, da ćemo voditi računa o mladima te im omogućiti bolje uvjete da mogu ovdje bolje živjeti. Dograđen je vrtić, dvorana, škola, imamo poštu i ljekarnu u centru Cestice. U Općini Cestica već imamo jednu POS-ovu zgradu sa 10 stanova, koja se pokazala kao dobra investicija, pa smo odlučili da u ovom dijelu, iza školsko-sportske dvorane Cestica formiramo novo stambeno naselje. Ovo je prva zgrada od šest stanova, a još planiramo jednu zgradu od 12 stanova i jednu zgradu od šest stanova - najavio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj danas na polaganju kamena temeljca na kojoj su bili i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ravnatelj APN-a Dragan Hristov.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Štromar rekao je kako im je jedan od najvećih prioriteta pomoć mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

- U ove tri godine 21.000 mladih obitelji je riješilo svoje stambeno pitanje preko POS-a ili subvencioniranim kreditima za koje ovih dana završava obrada i to je jedna demografska mjera koja treba ići dalje. U Varaždinskoj županiji trenutno u tri općine i jednom gradu radimo na POS stanovima. Time se trebamo i dalje baviti tako da, dok god sam u Zagrebu, radit ću na tome da pomažemo sjeveru. Svi govore kako je sjever kotač razvoja, ali činjenica jest da nikada ništa ne ide prema sjeveru. U ove tri godine više od pola milijarde kuna otišlo je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Varaždinsku županiju, no još uvijek imamo jako puno posla - rekao je Štromar.

Dragan Hristov, ravnatelj APN-a istaknuo je kako su na području Varaždinske županije izgrađena ukupno 282 stana iz programa poticane stranogradnje.

- Najviše ih je na području Varaždina, 220, a i ovdje, u Cestici, izgrađena je zgrada sa 10 stanova, a stanovi se nalaze još u Ludbregu, Lepoglavi i Velikom Bukovcu. Nova zgrada POS stanova u Cestici imat će šest stanova s uređenim parkirnim mjestima, a radovi bi trebali biti završeni za 10 mjeseci, odnosno 300 dana. Cijena kvadrata stana bit će između 1.200 do 1.300 eura - najavio je Hristov.

Kako je bilo na polaganju kamena temeljca za novu POS zgradu u Cestici pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.