Ministar gospodarstva Darko Horvat i načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić na današnjoj konferenciji, kojom je najavljen početak radova Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Počela izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

| 26.8.2019. u 13:52h | Objavljeno u Našim krajem

U Poduzetničkoj zoni Ljubešćica danas je održana početna konferencija u sklopu projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, čime započinju radovi u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatska d.d.

Cilj projekta je izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture koja će imati pozitivne učinke na razvoj poduzetništva i privlačenja investicija koje će omogućiti uspostavu novih proizvodnih i uslužnih pogona te otvaranje novih radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.  Izgradnjom infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica, poduzetnicima će biti na raspolaganju izgrađenih 5.856 m2 neto površine novih prometnica, 1.058,47 metara dužnih oborinske kanalizacije i 926 metara dužnih javne rasvjete.

Govorili su načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Konferenciji su nazočili i  državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić,pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, savjetnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Vanja Ovčar i drugi gosti.

Uspješnom provedbom projekta "Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica" stvaraju se uvjeti za jačanje poduzetničkog okruženja na području općine Ljubešćica i Varaždinske županije.Ukupna vrijednost projekta je 7.862.362,52 kuna, EU sufinanciranje projekta je 4.788.758,38 kuna, a razdoblje provedbe projektaje od 26.veljače ove godine do 26.veljače 2022.godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj