Ministar gospodarstva Darko Horvat i načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić na današnjoj konferenciji, kojom je najavljen početak radova Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Počela izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

| 26.8.2019. u 13:52h | Objavljeno u Našim krajem

U Poduzetničkoj zoni Ljubešćica danas je održana početna konferencija u sklopu projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, čime započinju radovi u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatska d.d.

Cilj projekta je izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture koja će imati pozitivne učinke na razvoj poduzetništva i privlačenja investicija koje će omogućiti uspostavu novih proizvodnih i uslužnih pogona te otvaranje novih radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.  Izgradnjom infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica, poduzetnicima će biti na raspolaganju izgrađenih 5.856 m2 neto površine novih prometnica, 1.058,47 metara dužnih oborinske kanalizacije i 926 metara dužnih javne rasvjete.

Govorili su načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Konferenciji su nazočili i  državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić,pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, savjetnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Vanja Ovčar i drugi gosti.

Uspješnom provedbom projekta "Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica" stvaraju se uvjeti za jačanje poduzetničkog okruženja na području općine Ljubešćica i Varaždinske županije.Ukupna vrijednost projekta je 7.862.362,52 kuna, EU sufinanciranje projekta je 4.788.758,38 kuna, a razdoblje provedbe projektaje od 26.veljače ove godine do 26.veljače 2022.godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci