FOTO Ove godine uređeno više od pet kilometara vodotoka na području Grada Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

FOTO Ove godine uređeno više od pet kilometara vodotoka na području Grada Lepoglave

VV | 22.5.2020. u 09:50h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom završetka ovogodišnjih radova na uređenju vodotoka koje su, u suradnji s Gradom Lepoglavom, pokrenule Hrvatske vode, gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se predstavnikom izvođača radova – direktorom tvrtke Hidroing Danijelom Risekom.

- Uz Hrvatske vode, kojima zahvaljujem što su prepoznale potrebu, uvažile naše prijedloge i investirale u uređenje vodotoka na području Grada Lepoglave, zahvalu upućujem i izvođaču na kvalitetno izvedenim radovima te odličnoj suradnji u provedbi ovog, za Grad Lepoglavu, važnog projekta - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić ne krijući zadovoljstvo odrađenim poslom.

U kvalitetu odrađenog posla gradonačelnik Škvarić i direktor Risek uvjerili su se obišavši uređene vodotoke. Pridružili su im se i zamjenik rukovoditelja obrane od poplava u Hidroingu Zvonko Car i voditelj gradskog Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, Tomislav Hojsak. Od početka godine je u okviru navedenih zahvata uređeno više od pet kilometara vodotoka – nešto više od tri kilometra vodotoka rijeke Bednje koja prolazi Lepoglavom te vodotok potoka Višnjica u dužini od dva kilometra.

- Uređenjem vodotoka, posebice na kritičnim mjestima gdje je uslijed obilnih kiša dolazilo do izlijevanja vode iz korita, smanjili smo opasnost od poplava koje su nam posljednjih godina zadavale velike probleme, posebice građanima koji žive u neposrednoj blizini tih vodotoka, ali i vatrogascima koji su im uvijek priskakali u pomoć. Uz smanjenje opasnosti od poplava i šteta koje tom prilikom nastaju, uređenjem vodotoka uredili smo i područja kojima prolaze - naglasio je gradonačelnik Škvarić podsjetivši da su Hrvatske vode i prijašnjih godina na cijelom području Grada Lepoglave izvodile zahvate na uređenju vodotoka.

U okviru tih zahvata uređeni su vodotoci potoka na području Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi, na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves i Vulišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj te u Sestrancu i Žarovnici.