FOTO Otvoren skate i biciklistički park Ivanec

| 26.5.2023. u 15:59h | Objavljeno u Našim krajem

Uređene su skate i biciklističke rampe, staze za trčanje, rolanje, vožnju biciklima, romobilima, rolama, uređena je teretana na otvorenom s profesionalnim spravama za vježbanje i bildanje

U četvrtak, 25. svibnja, nakon dugih kišnih dana napokon je i službeno otvoren i predan na korištenje svim građanima, djeci i mladima skate i biciklistički park Ivanec. Tim povodom u parku su se okupili biciklisti tinejdžeri koji su izvodili vratolomije na rampama, mališani iz Dječjeg vrtića Ivančice i osnovnoškolci koji su se rolali i vozili na biciklićima i romobilima, skejteri-početnici, trkači iz AK Varaždin koji su si na označenim stazama mjerili vrijeme prolaza, ali i profesionalci na teretani na otvorenom.

Nakon što ih kratko pozdravio okupljene gradske vijećnike i ostale uzvanike, gradonačelnik Milorad Batinić je zahvalio OŠ Ivanec koja je Gradu Ivancu izdala pravo građenja na svojoj površini. Sve nazočne parkom je proveo zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je ovaj projekt vodio od samog početka, od ideje do realizacije.

-Ovime je ostvarena ideja uređenja multifunkcionalnog prostora koji se bazira na tri osnovna elementa: na kružnoj stazi za trčanje, bicikliranje i rolanje, zatim, na skate elementima (rampe, pumptrack i trailovi) koji su više rekreativnog karaktera (nisu namijenjeni službenim natjecanjima), a prikladni su za prve pokušaje na skateu ili rolama. I treći element je teretana na otvorenom, koja ne sadrži fitness sprave, već je jedna od rijetkih u Hrvatskoj, ako ne i jedina, koja sadrži profesionalne sprave, s promjenljivom težinom. Teretana je namijenjena profesionalcima, dakle, kompleksnijim vježbama i bildanju, ali i rekreativcima – naglasio je Friščić.

U nastavku je namjenu sprava u teretani okupljenima pojasnio i profesionalno demonstrirao certificirani fitness trener Karlo Roginek.

Ivanečki park uređen je na površini od oko 5.800 m2. Rasvijetljen je LED rasvjetom, a na pozicijama rampi rasvjeta je pojačana, što omogućuje njegovo korištenje i u večernjim satima. U njemu su postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a druga za mališane. Prostor krasi i urbana oprema, nove klupe i koševi.

Sve troškove ovog ulaganja u uređenje društvene infrastrukture, koja je uvelike uljepšala i obogatila ovaj prostor i sadržaje za djecu i mlade, financirao je Grad Ivanec. Ukupna vrijednost izvedenih radova i aktivnosti iznosi 172.000 eura (cca 1,3 milijuna kuna).

Označeno u