FOTO OŠ Sveti Ilija ugostila biskupijsku Vjeronaučnu olimpijadu 2024. Foto: Sunčana Lelkić

FOTO OŠ Sveti Ilija ugostila biskupijsku Vjeronaučnu olimpijadu 2024.

VV / S. Lelkić | 27.3.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija 22. ožujka ponovno je ugostila vjeronaučne olimpijce i njihove mentore povodom međužupanijske-biskupijske razine natjecanja Vjeronaučna olimpijada 2024., čija je ovogodišnja tema bila "Socijalni nauk Crkve".

U natjecanju su sudjelovali učenici sedam škola iz Varaždinske biskupije: OŠ Kneginec Gornji, OŠ "Gustav Krklec" iz Maruševca, OŠ "Petar Zrinski" iz Šenkovca, OŠ Donja Dubrava, OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" iz Koprivnice, OŠ Koprivnički Ivanec te OŠ Trnovec.

vjeronaucna_olimpijada_os_sveti_ilija_22032024_1.JPG

Natjecanje je otvoreno himnom u izvedbi Velikoga pjevačkog zbora, a voditeljice programa Nika Ribić (8.a) i Simona Benc (8.b), koje je pripremala učiteljica Maja Priher, s veseljem su pozdravile natjecatelje, njihove mentore, članove povjerenstva te uzvanike: preuzvišenog oca biskupa monsinjora Božu Radoša, tajnika varaždinskoga biskupa vlč. Marka Domitera i upravitelja župe Svetog Ilije Proroka Tomislava Dodleka.

vjeronaucna_olimpijada_os_sveti_ilija_22032024_2.JPG

Susret je započeo molitvom temeljenom na tekstu "U Sarfati – Čudo s kruhom i uljem" iz Prve knjige o Kraljevima, a predvodio ju je biskup Radoš. Nakon molitve petašice Ana Šestak i Jana Kreš, vođene učiteljicom Sunčanom Lelkić, natjecateljima su recitalom uz tekst "Molitva šume" poručile da budu promišljeni graditelji koje će odlikovati brižan odnos prema onome što grade.

vjeronaucna_olimpijada_os_sveti_ilija_22032024_4.JPG

Okupljenima se obratila i ravnateljica Anđelka Rihtarić koja je ohrabrila natjecatelje na samome početku natjecanja te im poželjela da budu uspješni, dobri, da spoznaju prijateljstvo i da postignu najbolje moguće rezultate. Za kraj programa zboraši, vođeni učiteljicom Jelenom Keretić, natjecateljima su podarili pjesmu "Ja prepoznat ću ljubav" te ih potaknuli na to da šire stečeno znanje i grade svoje snove pazeći na dobrobit svih i svega oko sebe.

Natjecatelji su potom prionuli pisanome ispitu koji je trajao 45 minuta, a po završetku pisanja opustili su se na plesnoj radionici koju je za njih pripremila učiteljica Jelena Keretić. Za to su vrijeme mentori u pratnji pedagoginje Ines Pranjić Furjan i s. Leopolde Kefelja posjetili Samostan Presvetog Trojstva te Dječji vrtić "Anđeo" u Svetome Iliji. Po završetku radionice natjecatelji su pristupili završnome dijelu Natjecanja – kvizu "Milijunak".

vjeronaucna_olimpijada_os_sveti_ilija_22032024_7.JPG

Najbolji rezultat na natjecanju ostvarili su učenici iz OŠ Trnovec pod vodstvom mentorice Ljiljane Mišak. Drugo je mjesto zauzela ekipa iz OŠ Koprivnički Ivanec s mentoricom Marijom Šokec, a treće mjesto učenici OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" iz Koprivnice čija je mentorica Đurđica Šmic.

- Učenicima, mentorima i članovima povjerenstva podijeljene su pohvalnice i zahvalnice koje su pripremile knjižničarka Tatjana Slunjski i vjeroučiteljica Gordana Šimunec, "Iljanska damica" koja je rad naših vrijednih zadrugara, primjerak školskoga lista "Ilek" te prigodna vrećica sponzora Školske knjige - ističu iz škole.

vjeronaucna_olimpijada_os_sveti_ilija_22032024_13.JPG

Tehničku podršku tijekom provedbe programa i natjecanja pružali su učitelji Petra Bošnjak, Igor Puček i Darko Meštrić.

- Svim sudionicima i njihovim mentorima čestitamo na postignutim rezultatima te se veselimo nekom sljedećem susretu! - poručili su iz škole.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji: