FOTO Općini Ljubešćica bespovratnih 2,5 milijuna kuna za dogradnju Dječjeg vrtića Leptirić Foto: Dražen Novosel

FOTO Općini Ljubešćica bespovratnih 2,5 milijuna kuna za dogradnju Dječjeg vrtića Leptirić

| 21.10.2022. u 12:51h | Objavljeno u Našim krajem

Po prvi puta od 2007.godine, odnosno od samog osnutka Dječjeg vrtića „Leptirić“ u Ljubešćici radi nedostatka kapaciteta vrtića u pedagoškoj 2021./2022.godini nisu upisana sva djeca.

Postojeći kapaciteti od 3 dnevna boravka, 1 za jasličku i 2 za vrtićku dob nisu bili dovoljni za pružanje mogućnosti sudjelovanja u programu predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci sa području općine Ljubešćica.

Općina Ljubešćica ubrzo je pronašla rješenje kako stvoriti dodatni kapacitet, te je u srpnju prijavila projekt pod nazivom „Dogradnja Dječjeg vrtića „Leptirić“ Ljubešćica na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova” Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je općini 19. listopada Obavijest o prihvaćanju projektnog prijedloga kojim prihvatljivi troškovi projekta iznose 2.448,000,00 kn, dok je procijenjena vrijednost projekta 3.600.000,00 milijuna kuna.

Cilj projekta je osiguranje potrebnih infrastrukturalnih i materijalnih kapaciteta za veću dostupnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja djece vrtićke i jasličke dobi kroz dogradnju i opremanje 2 dnevna boravka, 1 za vrtićku skupinu za 20 djece i 1 za jaslički uzrast za 12 djece.

Dogradnjom će se osigurati dodatni kapacitet za upis 32 djece, povećati stopa sudjelovanja u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju te omogućiti veća kvaliteta provedbe programa. Dogradnjom će se i otvoriti 5 novih radnih mjesta za stručno i tehničko osoblje vrtića.

Općina Ljubešćica kreće u odabir izvođača projektno-tehničke dokumentacije potrebne za ishođenje Građevinske dozvole nakon čega kreće raspisivanje Javnog natječaja za izvođenje samih radova.

- Mjesta u vrtiću će biti, sada svi možemo krenuti malo i na posao - rekao je načelnik Horvatić, koji se nada da bi radovi na dogradnji mogli početi na proljeće sljedeće godine.

Dogradnja će povećati postojeći vrtić za dodatnih oko 240 m2 zatvorene površine, te oko 50-60 m2 površine natkrivenih terasa.