FOTO: Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade za još 14 novorođenčadi Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO: Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade za još 14 novorođenčadi

Varaždinske vijesti | 27.12.2018. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Roditelji još 14 novorođenih na području općine Trnovec Bartolovečki u četvrtak, 27. prosinca, primili su novčanu naknadu koja se redovito isplaćuje iz općinskog proračuna, iz dijela javnih potreba u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi.

Bila je to četvrta ovogodišnja podjela jednokratnih novčanih pomoći nakon što je u travnju podijeljeno prvih deset naknada za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki, u lipnju 14, a u listopadu još 17. Za četvrtu ovogodišnju podjelu naknada roditeljima novorođenčadi iz proračuna je izdvojeno 28.500 kuna. Uz 13 naknada od 2.000 kuna, jedna je bila 2.500 kuna jer je uručena roditeljima za treće dijete. Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2.000 kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. Ukupno je ove godine za bebe u Općini Trnovec Bartolovečki izdvojeno 115.500 kuna.

Načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da je ove godine rođeno 55 beba, a prethodne dvije po 56 beba.

– Općina izdvaja puno novaca za svoju budućnost, za djecu i mlade, i to je najbolje ulaganje. Možemo imati uređene ulice, LED rasvjetu, ali ako nema djece nema ni budućnosti – rekao je Šamec prilikom podjele naknada.

U prijedlogu proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu 140.000 kuna planirano je za potpore roditeljima novorođenog djeteta. S 1,6 milijuna kuna za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima, financiranjem „predškole“ s 320.000 kuna te prigodnih poklona, dječjih priredbi, ranog učenja stranog jezika i pomoćnika u zajedničkom iznosu od 95.000 kuna, to je ukupno 2.155.000 kuna za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi. Za odgoj i osnovno obrazovanje Općina Trnovec Bartolovečki u sljedećoj godini planira izdvojiti 725.300 kuna, a za srednjoškolsko i visoko obrazovanje, u što su uključene stipendije čiji su mjesečni iznosi ove godine povećani, još 289.000 kuna.

trnovec_bebe_2.JPG

trnovec_bebe_3.JPG

trnovec_bebe_4.JPG

trnovec_bebe_5.JPG

trnovec_bebe_6.JPG

trnovec_bebe_7.JPG

trnovec_bebe_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci