FOTO Općina Petrijanec: Ususret Uskrsu čitali uz glazbu

VV | 5.4.2023. u 19:05h | Objavljeno u Našim krajem

- Letjeli smo jučer na krilima slobode čitajuću ulomke Galeba J. Livingstona uz melodije naših učenika glazbenika u Osnovnoj školi Petrijanec. Ususret Uskrsu proveli smo ugodno predvečerje u spoju književnosti, umjetnosti i duhovnosti. Susrele su se generacije malih i velikih učenika, roditelja, učitelja i učiteljica u mirovini, uz podršku ravnateljice Valerije Paljak i prisustvo načelnika Željka Posavca - javljaju iz Općine Petrijanec.

Uz čitanje osmaša i ostalih sudionika, učenici polaznici glazbene škole svirali su prigodne melodije: Paola flautu, Lana i Lina violinu, Natali violončelo, Fabijan gitaru, Pavel udaraljke, Jana i David klavir. Aktivnosti su za učenike pripremile, s njima osmislile i provele učiteljice Bernarda i Mirjana iz razredne nastave, tim učiteljica Vjeronauka, Glazbene kulture i Hrvatskog jezika: Marina, Melita, Martina, Aleksandra i Željka Rabuzin, kao idejna začetnica projekta “Ususret Uskrsu čitamo uz glazbu”.

- Hvala učiteljici Mislavi na informatičkoj podršci! Susret smo završili otvorena srca i puni dojmova, promišljajući o svojoj ulozi i poslanju na ovome svijetu, bili smo baš kao simbol galeba – promjena koju želimo vidjeti oko sebe… ususret Velikom tjednu! Sretan Uskrs! - istaknuli su iz Općine Petrijanec.