FOTO Općina Martijanec svečanom sjednicom obilježila Dan općine i blagdan svetog Martina Foto: Martin Novosel

FOTO Općina Martijanec svečanom sjednicom obilježila Dan općine i blagdan svetog Martina

| 12.11.2022. u 20:53h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec uz blagdan svetog Martina slavi Dan općine i tom prigodom pripremljen je bogat program koji je počeo već 5. studenog druženjem umirovljenika u Društvenom domu Martijanec, a danas je u sportskoj dvorani OŠ Martijanec održan najsvečaniji dio proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća.

- Svečana sjednica je prilika da se sumira sve što se napravilo u prošlom jednogodišnjem razdoblju. Ovu godina, ako bi je morali kratko opisati, rekao bi da je godina prijava i priprema projekata na nacionalnoj razini i na EU natječaje i pozive. Moram istaknuti kako sam iznimno zadovoljan s visokom uspješnošću i postotkom prijavljenih projekata. Onaj čija je realizacija krenula je uređenje centralnog trga. S obzirom da se radi o zemljištu koje je kulturno dobro, napravili smo arheološka istraživanja prije bilo kakvih drugih građevinskih radova. U prvoj fazi će se odraditi odvodnja i postavljanje elektroenergetskih kablova te postavljanje rubnika i dio opločenja budućeg trga - rekao je Branimir Nađ, načelnik općine Martijanec.

Na području Gornjeg Martijanca izvršeni su radovi na proširenju vodovodne i elektroenergetske mreže kao i uređenje NC 2-001 Sudovčina – Gornji Martijanec te sanacija vodotoka na području Martijanca, Madaraševec, Gornji Martijanec, Sudovčina i Hrastovljan. 

Općina je umirovljenicima koji imaju mirovine niže od 2000,00 kuna po prvi put osigurala isplate prigodne “uskrsnice”, a od ove godine krenulo se i sa isplatama jednokratnih novčanih pomoći roditeljima novorođene djece dinamikom 3 puta godišnje.

Općina je od ove godine i dio Turističke zajednice područja Centar svijeta koja obuhvaća postojeću TZ Grada Ludbrega te općine Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Sveti Đurđ.

- Radit će se i dalje na istraživanju, zaštiti i prezentaciji te što boljoj turističkoj valorizaciji prirodne i kulturne baštine. Svakako moram pohvaliti osnivanje Turističke zajednice Centar sa općinama Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec, Jalžabet i gradom Ludbregom. Također je dobra suradnja sa Varaždinskim Toplicama i to na jednom velikom projektu aglomeraciji. Za kraj, zahvalio bih svim vijećnicima općinskog vijeća te zaposlenicima jedinstvenog upravnog odjela i komunalnog odjela na suradnji i težnji da ovu našu zajednicu učinimo što boljom i poželjnijim mjestom za život. Ovu priliku koristim da čestitam svim dobitnicima javnih priznanja, a svim mještanima poželim Dan općine i blagdan svetog Martina - rekao je Nađ.

Dobitnici javnih priznanja ove godine su bili DVD Čičkovina (Krešimir Kolarić), Ivan Puklavec dobio je nagradu za životno djelo, Ankica Bistrović je dobila zahvalnicu Općine Martijanec, Viktor Pijanec je dobio nagradu Općine Martijanec, a nagradu za počasnog građanina općine Martijanec dobio je Zdravko Prepolec.