FOTO Općina Cestica: Prijem zahvale za sve volontere tijekom korona pandemije Foto: Martin Novosel

FOTO Općina Cestica: Prijem zahvale za sve volontere tijekom korona pandemije

VV | 27.5.2020. u 09:53h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Cestica svečanim je prijemom zahvalila svima koji su tijekom pandemije korona virusa solidarno pomagali svojim sumještanima.

U solidarnosti, dobročinstvu i humanosti istaknuli su se lokalni vatrogasci, žene zaposlene u projektu „Zaželi”, volonteri projekta „Mladi i aktivni Cestica”, Stožer civilne zaštite Općine Cestica ali i mnogi drugi.

Svi su oni nesebično pomagali kako bi ova izvanredna situacija protekla bez mogućih posljedica za građane Cestice, kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum, ali i kako građani u specifičnim socijalnim situacijama, ne bi bili ugroženi novim okolnostima.

- Veliki posao odradili su vatrogasci, koji su provodili sve naputke županijskog i nacionalnog Stožera i kontrolirali provode li se donijete odluke, poput ograničavanja kretanja. Pomagali su pri prijevozu i dostavi lijekova te kućnih potrepština starijim i nemoćnim osobama. Konkretno, situacija pandemije stavila je pred vatrogasce dodatne izazove koje su oni besprijekorno obavili – istaknuo je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

I gerontodomaćice, zaposlenice projekta „Zaželi” svakodnevno su bile na terenu. Varaždinska županija pobrinula se za pripremu obroka socijalno ugroženih, a koje su korisnicima, zajedno s voditeljicom projekta Marinom Dukarić, dostavljale gerontodomaćice. U pomoć su, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin, priskočili i volonteri projekta „Mlada i aktivna Cestica” pod vodstvom Petre Kukec.

- Ova nam je, dosad neviđena situacija, koliko god teška bila, pokazala i nešto dobro. To je da Cestičani neće jedni druge ostaviti same u nevolji. Osim vas koji ste danas ovdje, zahvaljujemo i svima onima koji su na bilo koji način olakšali onima nemoćnijima od sebe da prebrode izolaciju, ako su starije susjede samo pitali treba li im nešto donijeti iz trgovine – zahvalio je svim volonterima i ljudima koji su jedni drugima pomagali, načelnik Korotaj.