FOTO Održane 7. Dječje seoske igre Salinovec 2023.

VV | 30.5.2023. u 17:18h | Objavljeno u Našim krajem

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je u suradnji sa Hrvatskom elektroprivredom29.05.2023. godine je organiziralo „ 7. Dječje seoske igre Salinovec 2023. „ sa početkom u 09:30sati na travnatom igralištu nove škole u Salinovcu.Djeca su bila podijeljena u dvije dobne skupine i to od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.

Na dječjim seoskim igrama sudjelovala su sva djeca koja pohađaju Područnu školu Tin Ujević Salinovec, što znači 101 dijete a sudjelovali su i vi razrednici i svi učitelji i tehničko osoblje škole što iznosi blizu 120 sudjelovanja. Igre je vodio prof. Tjelesne kulture Kruno Poje i tajnik DŠR Salinovec Stjepan Četrtek.

Discipline u kojima su se djeca takmičila su: skakanje u dalj s mjesta, guranje kotača bicikla, skskanje u vreći, nošenje košare na glavi, bacanje medicinke ( kamena ) sa ramena i potezanje užeta. Za svaku pojedinačnu disciplinu djeca su dobila medalje za prva tri mjesta, dok su za potezanje užeta što je ekipna disciplina djeca su dobila pehare kao i za ukupni poredak i još je svaki razred dobio loptu, a svaki sudionik majicu što je sve kupljeno od donacije HEP-a.

Ovom prilikom se zahvaljujemo HEP-u što je prepoznao vrijednost prenošenja kulturne baštine salinovečkog kraja na mlade naraštaje i donirao je Društvu donaciju za dječje igre, tesvima koji su sudjelovali na igrama, kao i roditeljima koji su izdvojili malo svojeg slobodnog vremena i pomogli su da se ne zaborave stari seoski sportovi kojima su se igrale naše bake i djedovi.