FOTO Održana Utrka rekreativaca Bombellesovom trasom za koju je bilo prijavljeno čak 164 trkača

Varaždinske vijesti | 19.6.2023. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu dana Općine, nastavljaju se događaji, ovaj put u Zelendvoru gdje se 17.6. i 18.6 po prvi puta održala Utrka rekreativaca Bombellesovom trasom.

U organizaciji AK Sloboda i Općine Petrijanec prvog dana, 17.6., trčala se utrka od 1,5 km u kojoj je sudjelovalo 62 trkača i trkačica, u sklopu Spotskih igara Dječjeg vrtića Bambi, dok je nedjelja, 18.6., bila rezervirana za utrke od 2,5 km, 5 km i za one najhrabrije i najspremnije 10 km u kojima je sudjelovalo sveukupno 102 trkača i trkačica.

Ukupno je na sve četiri utrke bilo prijavljeno 164 trkač!

- Općina Petrijanec imala je dugu tradiciju utrke “Ana Hageman” u Družbincu a ove smo godine organizirali utrku u Zelendvoru u čak 4 discipline od 1.5km, 2km, 2.5km, 5km i 10km tako da možemo reći da je utrka bila prilagođena svim dobnim skupinama i uzrastima. Prvi puta imati toliko ljudi na utrci je doista velik uspjeh. To nam zasigurno podiže ljestvicu tako da sljedeće godine i organizacija mora biti na još većoj razini. U proslavi ovogodišnjih dana općine imamo puno sportskih događanja što je još jedna poruka kako Općina Petrijanec puno pažnje posvećuje brizi o zdravlju, sportu i rekreaciji. Naše udruge ponovno su jednom dokazale da se rado uključuju u sve općinske manifestacije i da na njih uvijek možemo računati, pa se posebno želim zahvaliti vatrogascima iz VZO Petrijanec koji su sudjelovali u organizaciji utrke i pratili trkače – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Mnogi dužnosnici posjetili su Zelendvor ovaj sportski vikend pa su tako u subotu bili prisutni načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i zamjenik načelnik Grada Varaždina Miroslav Marković.

Na utrci od 1,5 km najbolji su bili:

Muškarci: Žene:

Hrvoje Slaviček 1. Katarina Milec Tretnjak
Krunoslav Lukačić 2. Leina Blažunaj
Nikola Kaniški 3. Melani Gavlic

Utrka 2,5 km pobjednici:

Muškarci: Žene:

David Sokač 1. Dorotea Martinez Sokol
Filip Zaplatić 2. Daria Golubić
Filip Presečki 3. Karolina Đorđević

Utrka 5 km pobjednici:

Muškarci: Žene:

Sven Divjak 1. Jelena Dolenec
Ivica Prpa 2. Vedrana Babić
Matija Telebar 3. Petra Videc

Utrka 10 km pobjednici:

Muškarci: Žene:

Krunoslav Lukačić 1. Nika Svetec
Niko Mihalinec 2. Zara Klopotan
Davor Telebar 3. Andrea Vuradin