FOTO: Održana svečana sjednica povodom Dana općine Sveti Đurđ - Đurđevo 2019.

| 23.4.2019. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Đurđ ovih dana obilježava se dan Općine - Đurđevo 2019., a danas se povodom proslave održala i svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečanosti su se odazvali župan Radimir Čačić, saborska zastupnica Božica Makar, ministar graditeljstva Predrag Štromar, župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnici i gradonačelnici prijateljskih gradova i općina uz brojne druge goste.

Načelnik Općine Josip Jany podsjetio je na realizirane projekte u protekloj godini te najavio i neke nove dok je ministar Predrag Štromar pohvalio sve velike investicije koje su napravljene u općini kao rezultat dobre međusobne suradnje u proteklih šest godina.

- Ova općina u posljednjih nekoliko godina ide naprijed. Puno se događa, imaju velike investicije u komunalnu infrastrukturu i intenzivno se bave društvenim djelatnostima, a posebno rade na obrazovanju. Sve to sada mogu puno lakše raditi jer smo prije dvije godine donijeli novi zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave - rekao je Štromar.

- U proteklih pet godina gotovo svi naši društveni domovi su obnovljeni od krovova do fasada, od uređenja kuhinja do sanitarija. Na našim je mještanima samo da ih koriste bez naknade za korištenje. Ipak su naši mještani sve te domove izgradili dobrovoljnim radom - naglasio je Jany u dijelu svog govora.