FOTO Održana 125. redovna Skupština DVD-a Lepoglave, Vedran Horvat najvatrogasac

Grad Lepoglava/vv | 21.3.2023. u 11:37h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglavski vatrogasci intervenirali su 32 puta po pozivu iz vatrogasnog operativnog centra, odradivši pored toga još 21 operativnu aktivnost

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je 125. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. U osvrt na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju, u kojem su lepoglavski vatrogasci intervenirali 32 puta po pozivu iz vatrogasnog operativnog centra, odradivši pored toga još 21 operativnu aktivnost, predsjednik DVD-a Lepoglava Goran Božak istaknuo je da je Društvo, prijavom na natječaj za dodjelu sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije za nabavku i zamjenu opreme uništene za vrijeme intervencija saniranja posljedica potresa, ostvarilo potporu od oko 80.000 eura. Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Božak zahvalio je članovima na vremenu koje nesebično izdvajaju za Društvo te građanima koji kontinuirano daju podršku i pomažu lepoglavskim vatrogascima.

Na Skupštini su dodijeljena vatrogasna priznanja, diplome i medalje koja su primili brojni članovi Društva dok je najvatrogascem za 2022. proglašen Vedran Horvat.

- Sve ono što ste postigli mogu postići, a vi to jeste, sposobni, stručni, kvalitetni i samoprijegorni ljudi koji, misleći na druge, najmanje misle na sebe., poručio je lepoglavskim vatrogascima gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da su snaga na koju građani uvijek mogu računati u trenucima kad su ugroženi njihovi životi i imovina. Istaknuo je gradonačelnik kontinuirano gradsko ulaganje u razvoj vatrogastva koje se nastavlja i u nadolazećem razdoblju izgradnjom i uređenjem vatrogasnih domova.

- Nakon nabavke jednog od najboljih navalnih vozila, sljedeće u što je u planu, kad je DVD Lepoglava u pitanju, je izgradnja vatrogasnog centra. Spremni čekamo otvaranje natječaja na koji ćemo prijaviti ovaj projekt - poručio je gradonačelnik.

large_skupstina_dvdlepoglava_07.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_08.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_09.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_02.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_01.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_03.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_05.jpg

large_skupstina_dvdlepoglava_06.jpg