FOTO Od salse do valcera: Plešući na Otoku mladosti uživaju u ljetu Foto: Grad Ludbreg

FOTO Od salse do valcera: Plešući na Otoku mladosti uživaju u ljetu

Varaždinske vijesti | 13.7.2024. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem

Škola plesa na otvorenom u Ludbregu

Ljubitelji plesnih pokreta u Ludbregu ovog ljeta mogu besplatno naučiti osnove plesnih koraka i to na otvorenom.

Naime, u okviru manifestacije "Aktivno ljeto u Ludbregu" na Otoku mladosti tijekom srpnja i kolovoza održavaju se dvosatni "plesni tečajevi". Drugog četvrtka u srpnju održan je prvi tečaj za koji su instruktori plesa iz plesnog studija D&D iz Varaždina odabrali "disco fox". Riječ je o jednostavnom plesu koji možete plesati na svatovima ili nekim drugim veselicama, a karakterizira ga dvokorak prema partneru i od partnera. Disco fox zapravo je izvedenica foxtrota s dodacima disco pokreta.

skola_plesa_ludbreg_11072024_1.jpg

Tjedan dana kasnije zainteresirani će moći upoznati "bachatu". Bachata je latinsko-američki ples koji potječe iz Dominikanske Republike, pleše se po cijelom svijetu, a najviše na Karibima. Ova vrsta plesa pleše se uz bržu glazbu, a karakteriziraju ga brzi pokreti nogama, s mekim pokretima kukova, uz jednostavne okrete tijela te s izmjenom zatvorenog i otvorenog položaja između dvoje plesača.

skola_plesa_ludbreg_11072024_2.jpg

Trećeg i četvrtog tjedna na rasporedu su osnovni plesni koraci klasičnog plesa koji se smatra najelegantnijim plesom na svijetu. Riječ je o valceru i to njegovim dvama izvedenicama - bečkom valceru i engleskom valceru.

- Petog četvrtka na rasporedu je "slowfox" koji spada u teže plesove, a još ga nazivaju "foxtrot". Riječ je o plesu koji spada u skupinu standardnih plesova, a sastoji se od dva spora i dva brza koraka. Pojednostavljena izvedba 2:1 najčešće se pleše na svadbama – rekao je Davor Marčetić, instruktor plesa iz D&D plesnog studija.

skola_plesa_ludbreg_11072024_3.jpg

- Posljednjeg, šestog četvrtka pokazat ćemo osnovne korake i pokrete "salse". To je meni najomiljeniji ples, strastven i dinamičan te izuzetno ritmičan kao i svi latino plesovi. Prilikom plesanja salse plesačima se giba cijelo tijelo, iako muškarci kod plesačice najčešće uočavaju gibanje bokova – rekla je Natalija Antolić iz plesnog studija D&D.

Za ukupno dvanaest sati plesa zainteresirani građani sasvim sigurno neće moći usvojiti šest različitih vrsta plesova, ali su napravili prvi korak da im plesni podij ne bude mrzak. Čak štoviše, mnogi su uživali već na prvom plesnom susretu.

skola_plesa_ludbreg_11072024_4.jpg

skola_plesa_ludbreg_11072024_5.jpg

skola_plesa_ludbreg_11072024_6.jpg

skola_plesa_ludbreg_11072024_7.jpg