FOTO: Obljetnica "Oluje" bogatim programom obilježena i u Varaždinskim Toplicama Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Obljetnica "Oluje" bogatim programom obilježena i u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 12:38h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji braniteljskih udruga i Grada Varaždinskih Toplica 5. kolovoza održan je bogat svečani program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i proslave 24. obljetnice vojno redarstvene operacija „Oluja“.

Program obilježavanja započeo je u Svibovcu. Nakon svete mise za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Tri kralja, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred Osnovne škole održan je prigodni program, a druženje je nastavljeno na turniru u beli.

Središnji program održan je u poslijepodnevnim satima u Varaždinskim Toplicama. Nakon okupljanja branitelja sa zastavama te građana i drugih gostiju na Trgu Republike Hrvatske, u crkvi sv. Martina služena je sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Veliki broj ljudi okupio se i kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica“, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Program je potom preseljen na Trg Republike Hrvatske, gdje su nakon prigodnih govora organizatora, uslijedili besplatni domjenak za sve prisutne, zabava uz živu glazbute druženje branitelja, građana i gostiju. Tijekom druženja na video zidu prikazivani su zapisa i fotografije iz Domovinskog rata.