FOTO Obilježen Dan državnosti u Varaždinskim Toplicama: Budimo ponosni i volimo našu Hrvatsku Foto: Varaždinske Toplice

FOTO Obilježen Dan državnosti u Varaždinskim Toplicama: Budimo ponosni i volimo našu Hrvatsku

VV | 30.5.2020. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu "Bijela goliboca" u Varaždinskim Toplicama te ispred spomenika poginulim braniteljima u Svibovcu u subotu je u Varaždinskim Toplicama svečano obilježen 30. svibnja - Dan državnosti. Vijence su položili predstavnici izvršne vlasti predvođeni gradonačelnicom Varaždinskih Toplica Dragicom Ratković te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ratković je tom prilikom naglasila da je ovo prigoda da se prije svega prisjetimo svih onih koji su dali svoje živote u stvaranju i obrani Republike Hrvatske te svih hrvatskih branitelja.

- Uvijek, a posebno u ovakvim trenucima, moramo se prisjetiti te izraziti zahvalnost svima onima koji su podnijeli najveću žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Sjećanja na njih uvijek moraju biti živa, sjećanja koja nas s jedne strane ispunjuju tugom jer više nisu s nama, ali i ponosom zbog svega što su učinili za našu Hrvatsku - naglasila je Ratković te okupljenima poručila da vole i budu ponosni na našu domovinu, našu Hrvatsku.

Uz predstavnike izvršne vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na obilježavanju Dana državnosti okupio se i velik broj predstavnika civilnih udruga i gradskih institucija te građana.

Prisutnima se kratko obratio te pozvao na trenutak šutnje Slavko Čečura, predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice.

Prije polaganja vijenaca i paljenja svijeća služene su svete mise u crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama te u crkvi Sveta tri kralja u Svibovcu. U svečanosti obilježavanja Dana državnosti sudjelovali su u članovi KUD-a "Toplice" iz Varaždinskih Toplica.