Novi Marof po broju stipendista među "najjačim" u županiji Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof po broju stipendista među "najjačim" u županiji

VV | 18.2.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je krajem prošle godine Grad Novi Marof dodijelio rekordan broj učeničkih stipendija, njih čak 95, danas je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin ugovore o dodjeli studentskih stipendija potpisalo čak 79 studenata.

- Time je još jednom potvrđeno kako je Grad Novi Marof, koji će ove godine dodijeliti dodijeliti čak 174 stipendije, u ovom području jedan od najjačih u županiji, što je smjer kojeg se ova Gradska uprava namjerava držati i u budućnosti - poručio je Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa i dodao kako će ove školske, odnosno akademske godine samo za stipendije izdvojiti preko milijun kuna.

GNM_Studentske_stipendije_1.jpg

Pojasnio je i kako su prošle i ove akademske godine pravo na dodjelu stipendija imali svi studenti, neovisno o tome školuju li se za deficitarna zanimanja te neovisno o socijalnom kriteriju. Još od prošle godine jedini uvjet su - ocjene.

- Vjerujem i nadam se da ćete svi uspješno završiti fakultete te vam želim puno uspjeha u daljnjem studiranju i razvoju te pronalasku posla, u nadi da će danas-sutra biti punopravni, kvalitetni sudionici našeg društva i života našeg NOvog Marofa - poručio je gradonačelnik Jenkač.

GNM_Studentske_stipendije_3.jpg

Porast je, kako u broju učeničkih stipendija, vidljiv i u broju studentskih stipendija koje iznose 600 kuna mjesečno za studente koji se školuju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za one koji se školuju u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske te u inozemstvu.

Da im gradska stipendija uvelike olakšava studiranje, potvrdili su i sami studeni, a Ena Krajina, studentica četvrte godine Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rekla je kako joj je ova novčana potpora od izuzetno velike pomoći.

GNM_Studentske_stipendije_10.jpg

- Novac ću utrošiti na neku relaksaciju, odlazak na kavu, ali i za pribor koji mi je potreban za rad na fakultetu te radno odijelo. Stipendiju primam od prošle godine, a postoji mogućnost da se nakon završenog studija vratim u svoj kraj, no svakako bih prvo htjela steći nekakvo iskustvo – rekla je Ena.

Galerija slika