FOTO: Nove bespovratne novčane potpore za novorođene Lepoglavčane Foto: Grad Lepoglava

FOTO: Nove bespovratne novčane potpore za novorođene Lepoglavčane

V.M./Varaždinske vijesti | 24.11.2016. u 12:32h | Objavljeno u Našim krajem

Po treći puta u ovoj su se godini u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi, na poziv Grada Lepoglave, okupile obitelji s novorođenom djecom. Povod okupljanju bila je dodjela jednokratne novčane potpore novorođenim žiteljima grada.

Naime, Grad Lepoglava već desetak godina jednokratnim novčanim potporama pomaže obiteljima s novorođenom djecom. Čelni ljudi Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, uz bukete sretnim majkama i prigodne poklone veselim bebama, dodijelili su novčane potpore u visini od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

- Veliko je zadovoljstvo u Gradskoj vijećnici poželjeti dobrodošlicu najmlađim stanovnicima grada Lepoglave koji su njegova budućnost i zbog kojih provodimo brojne projekte želeći u našem gradu stvoriti uvjete za ugodan i kvalitetan život. Jedan od tih projekata, a koji posebice zanima roditelje, je uređenje i adaptacija Dječjeg vrtića Lepoglava u okviru kojeg bi se stvorili uvjeti za rad jaslica. Projekt je spreman i čekamo otvaranje mjere 7.4 kako bi za njegovu realizaciju osigurali sredstva iz Europske unije. Nadamo se da će natječaj biti otvoren uskoro i da će naš projekt dobiti potporu kako bi se što prije krenulo s uređenjem vrtića. Također nam je u budućim planovima uređenje i dječjeg vrtića u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da su vrata Grada, kao i svim građanima, otvorena i mladim obiteljima kojima će, bude li potrebe, Grad pružiti pomoć i podršku.

Ovom je prigodom dodijeljena 21 novčana potpora novorođenima među kojima je bilo 13 djevojčica i 8 dječaka. Sredstva su osigurana gradskim proračunom u kojem je za tu namjenu ove godine izdvojeno 150.000 kuna.

Ovo je tek početak puta na kojem će Grad Lepoglava pružati potporu svojim najmlađim građanima. Nakon novčane potpore novorođenima, slijedi sufinanciranje boravka u vrtiću i predškoli, zatim sufinanciranje školske prehrane, nabavke udžbenika i prijevoza. One koji svoje obrazovanje nastave na fakultetu očekuju i gradske stipendije.

- Razvijamo naš grad pa tako uz sve gradske potpore, djeci i mladima pružamo sadržaje koji će im podići kvalitetu življenja u gradu – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

lepoglava_potpore_novorođenima1.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima2.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima3.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima4.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima5.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima6.jpg

lepoglava_potpore_novorođenima7.jpg