FOTO Nagrađeni najljepši lepoglavski balkoni i okućnice Foto: Grad Lepoglava

FOTO Nagrađeni najljepši lepoglavski balkoni i okućnice

Varaždinske vijesti | 19.12.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dodijeljena su priznanja u okviru ovogodišnje akcije "Cvijet za ljepši grad"

Tradicionalna ekološko-edukativna akcija Turističke zajednice Grada Lepoglave "Cvijet za ljepši grad" i ove je godine pokazala da građani Lepoglave drže do prostora u kojem žive i svoga grada.

Zorno su to pokazale fotografije uređenih balkona te kuća i okućnica, javnosti predstavljene na završnoj priredbi akcije održanoj u okviru proslave Dana Grada Lepoglave.

lepoglava_cvijet_za_ljepsi_grad_14122023_23.jpg

Izložba fotografija te dječjih likovnih radova na temu ekologije postavljena je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, gdje je održana i završna svečanost akcije "Cvijet za ljepši grad" na kojoj su nagrađeni vlasnici najljepše uređenih balkona te kuća i okućnica.

lepoglava_cvijet_za_ljepsi_grad_14122023_01.jpg

– Ova je izložba završnica ovogodišnje akcije Cvijet za ljepši grad koja je započela u travnju obilaskom gradskog područja i fotografiranjem balkona, kuća i okućnica naših građana. Izloženo je 88 fotografija koje pokazuju predivno uređene kutke u kojima naši građani žive. Na izložbi su izloženi i radovi učenika i polaznika dječjih vrtića s gradskog područja koji pokazuju koliko naš svijet može biti lijep – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

lepoglava_cvijet_za_ljepsi_grad_14122023_05.jpg

Tko su nagrađeni?

U kategoriji najljepše uređenih balkona nagrađene su: Karmela Jevtić, Verica Boršćak i Branka Sambolec. Nagrade za najljepše uređene kuće i okućnice primile su: Branka Kuća, Božena Juren i Dragana Fogec.

Nagrade za najljepše likovne radove učenike dodijeljene su: Lani Jakopović iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice, Sari Marković iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i Zari Visinski iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Posebna priznanja primile su i: kreativna grupa iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice, koju čine Dora Husnjak, Karla Jug, Magdalena Kišićek, Nikolina Strupar i Tea Šantalab, te kreativna grupa iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, koju čine Nela Tvarog, Sebastian Copak, Adam Držaić, Leona Čretni, Lena Dubovečak, Dora Cerovčec i Anamarija Špac. Nagrade su dodijeljene i njihovim mentorima.

Zahvalnice za sudjelovanje u akciji dodijeljene su: Dječjem vrtiću Lepoglava, podružnica Donja Višnjica, Dječjem vrtiću Runolist te Ženskom pjevačkom zboru Collegium Artisticum koji je svojim nastupom glazbeno uljepšao završnu priredbu akcije Cvijet za ljepši grad.

– Kada smo prije 15 godina pokrenuli ovu akciju, nismo imali prigode vidjeti ovoliko mnogo lijepo uređenih balkona, kuća i okućnica kao što ih vidimo danas. Možemo biti ponosni kako nam danas naš grad izgleda. Hvala vam na trudu i ljubavi koju ulažete u uređenju svojih životnih prostora, a tako i našeg grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić otvarajući izložbu.

Fotografije s dodjele nagrada i priznanja pogledajte u nastavku: