FOTO Načelnik Božidar Novoselec uručio nagrade mladim gimnastičarima iz Sračinca

| 17.12.2021. u 17:28h | Objavljeno u Našim krajem

Na nedavno održanom državnom natjecanju iz gimnastike školskih sportskih klubova, Varaždinsku županiju predstavljala je ekipa iz OŠ Sračinec.

Mladi gimnastičari plasirali su se na to državno natjecanje kao najbolji županijski klub, a nastavak je ovo odličnih rezultata ovog školskog kluba. Tom ih je prilikom primio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Iznimno sam ponosan na vaš rezultat i čestitam vam u svoje ime i u ime svih mještana općine Sračinec. Prepoznali smo potencijal koji gimnastički sport ima u našoj sredini i podržavamo rad Gimnastičkog kluba Sračinec. U komunikaciji s vodstvom kluba, Općina Sračinec već je donirala vrijedne sprave za vježbanje, a s tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Nadamo se da ćemo u idućih nekoliko godina realizirati i projekt nove sportske dvorane OŠ Sračinec, u okviru koje će biti i poseban dio za gimnastičare - istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

Mladim su sportašima i njihovom mentoru uručene i prigodne nagrada, monografija Općine Sračinec i po 400 kuna za svakog.

Natjecanje je održano u Sokol centru u Osijeku, ostvarili su četvrti ekipni rezultat, a treće mjesto izmaklo im je za manje od dva boda. Nastupili su u sastavu: Erik Kovačić, Luka Friščić, Ivan Plantak i Teo Levanić, na četiri sprave - preskok, parter, ruče i preča.

- Ova je ekipa ostvarila najbolji rezultat na županijskom natjecanju, plasirala se na državno natjecanje u Osijeku i na kraju ostvarila odlično četvrto mjesto. Vodila ih je kolegica Đurđica Kovačić, a bio je to i lijep izlet za naše mlade sportaše. Šteta za tih manje od dva boda koja su ih dijelila od brončane medalje, tu se stvarno radi o finim nijansama kod ocjenjivanja. No, ovo je više od naših očekivanja, sam plasman na državno prvenstvo za nas je veliki uspjeh. Nakon pauze zbog korone, Gimnastički klub Sračinec s početkom nove školske godine ponovno je počeo s radom. Sretni smo zbog jako velikog interesa, imamo 50-60 aktivnih članova, među kojima mnogo nove djece zainteresirane za ovaj sport - rekao je Damir Fotak, učitelj tjelesnog i trener Gimnastičkog kluba Sračinec.

Galerija slika