FOTO Na završnoj konferenciji EU projekta “BEYOND”, kojem je nositelj bila Općina Cestica, potpisan sporazum o suradnji Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na završnoj konferenciji EU projekta “BEYOND”, kojem je nositelj bila Općina Cestica, potpisan sporazum o suradnji

Varaždinske vijesti | 25.10.2024. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je u Ormožu održana završna konferencija projekta BEYOND, koji je financiranom sredstvima Europske unije, a nositelj projekta bila je Općina Cestica.

Tema ovog projekta,vrijednog 148.015 eura, a trajao je 24 mjeseca, bio je život za vrijeme trajanja pandemije COVID - 19, na koji način su živjele i radile javne institucije pojedine države, njihove udruge, civilno društvo, je li pandemija donijela samo negativne posljedice ili postoji i nešto pozitivno - njihova iskustva na konkretnim primjerima.

U projektu BEYOND sudjelovalo je sedam partnera iz pet zemalja članica Europske unije. Uz Cesticu, to su bili Ormož i Ajdovščina (Zavod Sopotniki) iz Slovenije, Cavriago i Ussaux iz Italije, Heinigen iz Njemačke te grad Šaš iz Mađarske.

Projekt je bio podijeljen na sedam događaja, a na svakom od njih bio je jedan od partnera domaćin projekta. Svaki je događaj bio drugačiji jer se raspravljalo o specifičnim temama koje se odnose na iskustva i prakse domaćina tijekom pandemije.

Na temelju tih iskustava i praksi, svaki partner u projektu stjecao je nova znanja koja je mogao implementirati u vlastite postupke tijekom kriznih situacija kako bi se građani što bolje zaštitili.

Na završetku današnje konferencije načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj potpisao je sporazum o suradnji s ostalim sudionicima projekta.