FOTO Na Šlinganim danima u Jalžabetu pjevalo se i plesalo, posjetitelji uživali i u domaćim delicijama Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na Šlinganim danima u Jalžabetu pjevalo se i plesalo, posjetitelji uživali i u domaćim delicijama

VV | 8.7.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Jalžabet je danas u znaku folklora. Nakon jučerašnjeg koncerta Željka Bebeka u sklopu 24. Šlinganih dana, danas su na red došli folkloraši.

Uz tradicionalni prijem za predstavnike folklornih skupina u Općini Jalžabet, posebno atraktivan bio je mimohod sudionika, koji je održan ulicama Jalžabeta. Folkloraši su u Jalžabet stigli iz svih krajeva Hrvatske, od Vukovara, Ludbrega, Donje Voće do Kotoribe. Na ovogodišnjim Šlinganim danima sudjeluju KUD Horvatska, KUD Kolo (Vukovar), KUD Anka Ošpuh (Ludbreg), KUD Kotoriba, KUD Bistra te domaćina, KUD-a Elizabeta.

U sklopu ovogodišnje manifestacije održava se i izložba starih predmeta i rukotvorina, ručnih radova i predmeta od slame, krep papira i šibe. Uz razgledavanje starina, posjetitelji ove manifestacije imali su prilike kušati i starinske kolače koji su se nekad pripremali u jalžabetskom kraju. Na izložbi sudjeluju članice Udruge žena iz općine Jalžabet sa svojim gostima, Udruga vinogradara i vinara općine Jalžabet, Udruga umirovljenika općine Jalžabet, LD Trčka Jalžabet te svi koji se bave očuvanjem narodne baštine krajeva iz kojih dolaze.

Organizatori, KUD "Elizabeta Jalžabet", uz pokroviteljstvo Općine Jalžabet, i danas su pripremili bogat glazbeni program, pa tako danas nastupaju uvijek rado slušane - "Gazde".

Sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.