FOTO Na Malom placu, koji uglavnom zjapi prazan, glazba, ples, druženje…

vv | 14.10.2023. u 12:53h | Objavljeno u Našim krajem

Kao nikada prije, glazba je odjekivala varaždinskim trgom Mali plac, gdje se u subotu prijepodne i plesalo, a građani su se družili uz šah, stolni tenis i druge igre u sklopu događanja „bok susedi“.

-Smisao svega je da građani izađu van te ispune anketu što žele u svom kvartu. Dio je to projekta BLUE SAMM (Blueprints for Local Green Deal in Small and Medium Municipalities) u kojem su partneri Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever DAN, uz šest partnera iz Italije i Austrije. Vrijednost projekta za Grad Varaždin iznosi 32.000 eura, od čega EU daje 90 posto, pojašnjava Željko Bedeković, direktor DAN-a, koji najavljuje i radionicu tijekom koje će građani isto mići iznijeti svoje zamisli.

Uz građane i djecu iz DV Varaždin, bili su i mali poduzetnici te obrtnici iz kvarta jer se radi o pozivu koji je namijenjen za njihovu promociju.

-Reakcije su pozitivne, zapravo su građani presretni. Ovaj trg gotovo cijelu godinu zjapi prazan. Htjeli smo pokazati da ne mora biti tako, ali neka nam građani daju ideje kako bi oni htjeli da se  oživi, odnosno što im je sve potrebno da se napravi. Već sada se uređuju zidići. Ideja je da i u drugim dijelovima grada - Banfici, Bronxu.. – građani također sudjeluju i planiranju i proračunu. Za takve stvari u idućoj godini izdvojili smo u proračunu 300 tisuće eura, ukazuje Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik, koji je bio u društvu pročelnice Slađane Miočić, kaoja je dodala da se ovime utječe i na otuđenost ljudi.

1697278169968.jpg