FOTO Mons. Josip Mrzljak primio Plaketu Općine Maruševec

Varaždinske vijesti | 24.4.2018. u 16:48h | Objavljeno u Našim krajem

Na dan Svetog Jurja, 23. travnja, zaštitnika Općine Maruševec, svetom misom i polaganjem vijenaca prigodno je obilježen Dan općine Maruševec. Svetu misu u Župnoj crkvi Svetog Jurja u Maruševcu prevodio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

Uoči Svete mise, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša u pratnji članova Kuburaške udruge Maruševec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Maruševec, položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik žrtvama svih ratova i poraća.

Po završetku euharistijskog slavlja kojem su nazočili brojni građani i vijećnici, biskupu mons. Josipu Mrzljaku načelnik Šprem je uručio Plaketu za izniman doprinos razvoju Općine Maruševec.

Naime, Varaždinska biskupija je Općini Maruševec darovala nekretnine površine 2 ha u centru Maruševca za izgradnju Kulturnog centra Maruševec te na taj način omogućila stvaranje uvjeta za pružanje novih društvenih sadržaja stanovništvu Općine Maruševec i razvoju civilnog društva. Ugovor o darovanju zemljišta potpisali su u studenome prošle godine načelnik Šprem i opunomoćenik Varaždinske biskupije Krunoslav Milovec, župnik Župe Maruševec.

- Činom darovanja zemljišta Varaždinska biskupija i Župa Maruševec izrazito su doprinijeli daljnjem razvoju i napretku Općine Maruševec i time pokazali da vode brigu o svojim župljanima i njihovim potrebama te nam dali pozitivan primjer kako samo kroz dobru komunikaciju i suradnju možemo zajednički djelovati na prosperitetu i napretku sredine u kojoj živimo - rekao je tom prilikom zamjenik načelnika Klapša čestitavši pritom svim građanima Dan njihove općine i blagdan Svetog Jurja.

Galerija slika