FOTO Mlade hodočasnike na Križnom putu ugostila i Općina Donja Voća Foto: Općina Donja Voća

FOTO Mlade hodočasnike na Križnom putu ugostila i Općina Donja Voća

Varaždinske vijesti | 19.3.2024. u 10:04h | Objavljeno u Našim krajem

Oko 400 mladih sudjelovalo je na ovogodišnjem 24. križnom putu mladih Varaždinske biskupije u subotu i nedjelju 16. i 17. ožujka. Pod geslom "Bog je ljubav" hodočastili su župama gotovo 40 km od Ivanca, Donje Voće, Klenovnika do Bednje.

Prvoga dana križnog puta vlč. Marko Domiter, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, okupljene sudionike je potaknuo da, hodajući postajama križnog puta, promišljaju o Isusovom svjedočanstvu ljubavi od trenutka pranja nogu apostolima prije pashalne večere do smrti na križu.

U organizaciji Župe Sv. Martina Biskupa, Općine Donja Voća i udruga s područja općine Donja Voća za sve mlade hodočasnike priređen je srdačan prijem u Donjoj Voći. U župnoj crkvi Sv. Martina Biskupa, uz crkvena zvona, mlade su dočekali i zaželjeli im srdačnu dobrodošlicu vlč. Pavao Mesarić i načelnica Sanja Kočet, istaknuvši kako su dobro došli u mjesto srdačnih i marljivih ljudi.

Nakon molitve i pjesme slijedilo je druženje s predstavnicima lokalnih udruga i ostalih mještanima koji su još jednom potvrdili važnost sinergije, solidarnosti i zajedništva unutar lokalne zajednice.

Nakon odmora, slijedila je 5. postaja u crkvi sv. Tome (Donja Voća), gdje se uz molitvo poslušalo i svjedočanstvo obitelji Džeko te krenulo prema sljedećoj postaji prema Klenovniku.

Oba dana križnog puta završila su euharistijskim slavljem.

Nakon noćenja u dvorani Osnovne škole Klenovnik, mladi su u nedjelju ujutro nastavili hodočašće križnog puta koje su završili u župnoj crkvi u Bednji večernjim euharistijskim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš.

Galerija slika