FOTO Mještani Gojanca dobili novo dječje igralište na 800 kvadrata; jedno od najvećih u Varaždinu

VV | 4.4.2023. u 14:36h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U varaždinskom prigradskom naselju Gojanec u utorak, 4. travnja, i službeno je građanima predano na upotrebu novo dječje igralište. Uz gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja i zamjenika Miroslava Markovića te njihove suradnike, primopredaji su nazočili i direktor Varkoma Bruno Ister, direktorica Parkova Jelena Sekelj te mještani.

- Ovo je jedno od najvećih dječjih igrališta u Gradu Varaždinu. Ima više od 800 kvadratnih metara površine na kojoj je desetak igrala. Koncipirano je tako da postoje dijelovi i igrala za djecu različite dobi, od onih najmlađih do one malo starije djece. To ja, zapravo, i park u kojem je zasađeno dosta lovora, drveća i drugog bilja. Kada se sve to razraste bit će dosta hlada. Sa postavljenim klupicama to će biti mjesto druženja djece i njihovih roditelja. Ovo naše prigradsko naselje do sada je bilo dosta zapostavljeno, ali sada se to mijenja - rekao je gradonačelnik i podsjetio da se u Gojancu zadnjih godina radilo dosta. Napravljena je kompletna aglomeracija, glavna prometnica je dobila novi sloj asfalta, a u tijeku su i završni radovi kako bi se konačno riješio izlaz iz Gojanca na prometnicu Varaždin – Ivanec.

- Riješavaju se imovinsko-pravni odnosi i parcelacija te će se uskoro spojiti cesta na obilaznicu, a gradit će se i rotor. Bit će to prvi turbo-rotor u Varaždinskoj županiji - najavio je Bosilj. Ukupna vrijednost radova  na igralištu je 70.000 eura, od čega je 38.755 eura bespovratno sufinancirano europskim sredstvima putem LAG-a Sjeverozapad, lokalne akcijske grupe za održivi razvoj sjeverozapadne Hrvatske.

Posebno ponosan na ono što je sada uređeno bio je Zlatko Ister, idejni začetnik projekta uređenja tog dijela mjesta i mještanin koji je život posvetio vatrogastvu, a  dugi niz godina radi na poboljšanju standarda življenja svojih sumještana u Gojancu.

- Još 1973. godine nismo imali nikakvog nogometnog igrališta ni jednog metra zemlje u vlasništvu ondašnjeg mjesnog odbora, odnosno mjesne zajednice Gojanec. Uspio sam tada nekako skupiti ljude koji su darovali zemljište, a s nekima smo sklopili ugovore i kupili zemljište. I tako smo uspjeli urediti prvo igralište za nogomet. Kasnije je kupljen teren za novo igralište, a onda sam rekao da ovdje bude danas-sutra dječje igralište i mali sportski tereni. Sada se to konačno i obistinilo! Godinama sam pisao, možete provjeriti u arhivama, da grad mora to imati u prioritetu. I eto, konačno se to sada ostvarilo. Mještani su zadovoljni jer ovo je ljepota u centru naselja za našu djecu i mlade koji će sigurno uživati - rekao je Zlatko ister, inače dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Varaždina.

Radove na igralištu izvodila je tvrtka GIT iz Varaždina, uređene su šljunčane staze, a uz igrala su postavljene i antitraumatske podloge.

Galerija slika