FOTO Miroslav Kveštek na 111. Skupštini DVD-a Maruševec proglašen najvatrogascem 2017.

M.P./Varaždinske vijesti | 29.1.2018. u 19:12h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti članova desetak prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava te ostalih gostiju, članovi DVD-a Maruševec su u subotu u Domu kulture u Čalincu održali 111. redovnu godišnju sjednicu Skupštine.

Iz izvješća o radu za proteklu godinu izdvojeno je kako je društvo imalo 28 operativnih vatrogasaca, a lani je bilo ukupno 25 intervencija. Od tog broja, 11 se odnosilo na požare, dok su preostalih 14 bile tehničke intervencije. Na svih 25 intervencija ukupno je sudjelovalo 149 vatrogasaca pri čemu je svaki utrošio 53 radne minute po intervenciji. Inače, broj intervencija u 2017. u odnosu na 2016. veći je za 68 posto.

Vatrogasci s najviše izlazaka na intervencije su Adrian Matijašec (17), Josip Buden (16), Darko Možanić (15), Igor Cerjan (11) te s po 10 izlazaka Vladimir Podbojec, Miroslav Kveštek i Filip Vrbanec.

Osim operativnog djelovanja vatrogasne postrojbe, društvo je imalo i niz ostalih aktivnosti pri čemu ističu sudjelovanje na seminarima u Fažani, držanje predavanja i prezentacija po školama i posjet dječjem vrtiću Pčelica Maja, a tu je i taborovanje na Ivanščici gdje su imali predavanje o čitanju i tumačenju zemljivoda te snalaženju u prirodi.

Inače, društvo je s natjecateljskim ekipama sudjelovalo i na velikom broju vatrogasnim natjecanja gdje su ostvarili zapažene rezultate te je nastavljeno daljnje osposobljavanje članova.

Što se tiče financijskog izvješća, DVD Maruševec je lani ostvarilo ukupne prihode od 555.315,37 kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 531.505,17 kn od čega je najveći dio utrošen za nabavku vatrogasnog vozila - 388.020,82 kuna.

U ovoj godini, najavili su iz društva, prioritet im je daljnja edukacija članova za nova zvanja i specijalnosti te nabava neopodne vatrogasne opreme.

Na kraju Skupštine uručene su i spomenice i diplome pojedinim članovima društva.

Tako su spomenicu za godine vjernosti društvu primili Dejan Brlenić (10), Josip Pižeta (30) i Dr. Damir Varga (30), Mario Gašparić (40) i Ivan Vrbanec (50). Uvjerenje za osposobljavanje za zvanje vatrogasca uručeno je Mihaeli Bregović, Nikolini Kolenko i Ani Peharda, za vatrogasca I. klase uručeno je Draženu Hainžu i Melani Martinčević, za dočasnika Mirjani Martinčević i Adrianu Matijašec, za dočasnika I. klase Kristini Strbad, Josipu Grobenski i Marijanu Fatiga, za časnika Marini Korpar i Filipu Vrbanec te za časnika I. klase Igoru Cerjan.

Filipu Vrbanecu uručeno je i uvjerenje za spasioca iz dubina i visina, gašenje i spašavanje iz otvorenog prostora, rad s aparatima za zaštitu dišnih organa, osposobljenost u simulatoru plamenih udara te zvanje vatrogasnog tehničara.

Naposljetku, zbog posebnih zasluga, najvatrogascem 2017. proglašen je Miroslav Kveštek, dok je odlukom Skupštine Armin Varga proglašen počasnim zapovjednikom, a Ivan Vrbanec počasnim predsjednikom društva.

Nakon završenog službenog dijela Skupštine, nastavljeno je zajedničko druženje uz glazbeni sastav „Ansambl Zagorje“.

Označeno u
Galerija slika