FOTO Ministar Ivan Šipić boravio u radnom posjetu Općini Ljubešćica Foto: Krešimir Đurić

FOTO Ministar Ivan Šipić boravio u radnom posjetu Općini Ljubešćica

| 26.9.2024. u 13:29h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić boravio je danas u radnom posjetu Općini Ljubešćica.

Nakon radnog sastanka u općinskim prostorijama s načelnikom Općine Ljubešćica Nenadom Horvatićem, ministar Ivić je sa svojim domaćinima posjetio Dječji vrtić „Leptirić“ Ljubešćica kojeg pohađa 68 djece u tri skupine, te obišao radove na projektu dogradnje Dječjeg vrtića „Leptirić“ Ljubešćica, čija ukupna vrijednost iznosi 687.410,00 eura.

Projektom će se osigurati potrebni infrastrukturni i materijalni kapaciteti za veću dostupnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja djece vrtićke i jasličke dobi kroz dogradnju i opremanje dva dnevna boravka.

Posjet je završio obilaskom novoizgrađenog dječjeg igrališta u Ljubešćici ukupne vrijednosti 80.000,00 eura. Igralište je opremljeno igralima koja su namijenjena djeci od 2 do 12 godina, a nalazi na površini od 1000 četvornih metara od čega je 185 četvornih metara pokriveno lijevanom gumom.

- Ministar Šipić, koji je prije bio gradonačelnik Trilja, upoznat je sa svim problemima lokalne samouprave i zna kako funkcionira, ali isto tako zna i kako poboljšati suradnju. Osvrnuli smo se na dogradnju dječjeg vrtića, gdje ćemo dobiti dva dodatna dnevna boravka, s čime ćemo zadovoljiti sve potrebe Općine Ljubešćica u budućnosti. Iz Nacionalnog plana oporavka dobili smo 325 tisuća eura, a još gotovo toliko moramo osigurati sami i tražimo pomoć i dodatne izvore. Razgovaramo s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije da li će se u proračunu za sljedeću godinu pronaći dodatna sredstva da bi se ovakvi projekti, koji nemaju alternative, mogli završiti. Nadamo se da ovaj projekt neće ni jednog trenutka doći u pitanje. Radovi napreduju, a zacrtali smo si da ćemo iduće godine s 1. rujna dobiti dodatne sadržaje i da će sva djeca biti upisana - rekao je načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

- Ovo je lijep kraj, ugodan za život i načelnik Horvatić u dijelu osiguranja uvjeta za svu djecu ulaže veliki napor. Čuli smo da u vrtiću trenutačno nema ni jedno neupisano dijete, a ovom dogradnjom omogućit će se lakše funkcioniranje dječjeg vrtića. Imamo prijedloge mjera vezano za pomoći onim gradovima i općinama koji ne mogu završavati svoje započete projekte. Da se ne preklapamo s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ići ćemo sa svojom mjerom kao nadogradnjom na druga ministarstva, a vjerujemo da će to izravno pomoći ovoj Općini. Pohvaljujem napor cijele ekipe koja godinama vodi ovu Općinu - naglasio je ministar Šipić.