FOTO Memorijal u spomen na poginule branitelje T. Jambora, J. Kapustića i S. Vusića Foto: Grad Lepoglava

FOTO Memorijal u spomen na poginule branitelje T. Jambora, J. Kapustića i S. Vusića

Varaždinske vijesti | 26.8.2021. u 10:01h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 21. kolovoza održan je u Jerovcu 16. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića. Memorijal su, u suradnji s Udrugom branitelji Hrvatske Lepoglava te pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Grada Lepoglave i Grada Ivanca, organizirali Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

Počast trojici vukovarskih heroja odana je kod spomen obilježja u centru Kamenice gdje su u spomen na vukovarske heroje svijeće upalili članovi njihovih obitelji te državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda; državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop; Josip Krtanjek, izaslanik varaždinskog župana Anđelka Stričaka te predstavnici MUP-a i braniteljskih udruga. Molitvu je tom prigodom za poginule hrvatske branitelje predvodio župnik kameničke župe svetog Bartola vlč. Rafael Mikac. Počast je poginulim braniteljima odana i na kameničkom groblju.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prigodom otvaranja 16. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića poručio je da se žrtva hrvatskih branitelja ne smije zaboraviti već je potrebno čuvati spomen na ljude koji su, poput trojice vitezova iz našeg kraja koji su poginuli braneći Hrvatsku u Vukovaru, svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.

Turnir je bio pozivnog karaktera uz sudjelovanje pet ekipa. Odigrana je i utakmica mlađih dobnih uzrasta NK Ivančice kojima je pehare, po njenom završetku, uručio gradonačelnik Škvarić.

16. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića nastavit će se tijekom jeseni prigodnim programima u školama, kolonama sjećanja i misama zadušnicama, koje će se u Ivancu, Lepoglavi i još nekim mjestima održati 17. i 18. studenoga, kao i odavanjem počasti na mjestima njihova stradavanja i mjestima sjećanja u Vukovaru i okolici.

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_07.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_09.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_11.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_12.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_14.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_15.jpg

jerovec_turnir_vukovarski_branitelji_16.jpg