FOTO Uz natjecanje u gađanju glinenih golubova prava lovačka zabava u Vinici Foto: Krešimir Đurić

FOTO Uz natjecanje u gađanju glinenih golubova prava lovačka zabava u Vinici

VV | 25.8.2019. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Lovačke udruge Opeka Vinica u Vinici je jučer održano natjecanje u gađanju na glinene golubove.

Okupljanje lovaca - strijelaca i gostiju započelo se u 9.30 sati kod Lovačkog doma Lovačke udruge Opeka Vinica.

- Riječ je o županijskoj ligi na nivou Lovačkog saveza Varaždinske županije i svaku subotu ili nedjelju je jedna lovačka udruga domaćin. Ovo događanje je u sklopu te lige, no kod nas na Vinici je to lovačka zabava. Ovakva okupljanja su u Vinici tradicija. Doduše, imali smo prekid od negdje devet godina, ali smo prošle godine, uz pomoć sponzora nabavili novu mašinu, koja košta oko 50.000 kuna, pa smo nakon toga opet započeli s natjecanjima u gađanju glinenih golubova –  rekao je predsjednik Lovačke udruge Opeka iz Vinice Tomislav Hrženjak.

Okupilo se oko 200-ak strijelaca uglavnom iz Varaždinske županije, ali i susjednih Međumurske i Krapinsko-zagorske županije, a najbolje su čekale vrijedne nagrade, pri čemu je prva bila - dva metra drva za ogrjev koje je osigurala pilana Friščić.

- Drago mi je što se od prošle godine ponovno nastavilo s ovom tradicijom. U Varaždinskoj županiji ima puno udruga i lovci imaju našu podršku. Prije ovog natjecanja trebalo je već biti riješeno darivanje ovog cijelog prostora od države prema Općini Vinica, no to se još nije dogodilo. Nadam se da će i ta priča uskoro biti završena kako bismo ovaj prekrasan prostor mogli obogatiti s još više sadržaja te uvrstiti u turističku ponudu – rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je došao pozdraviti lovce i strijelce u društvu varaždinskog župana Radimira Čačića.

Za dobro druženje pobrinuli su se Faringaši, a za sve sudionike i natjecatelje osigurana je i bogata gastronomska ponuda.

Kako je bilo jučer u Vinici pogledajte u fotogaleriji.