FOTO Likovna kolonija Sveti Martin: Deseci umjetnika slikali uz slobodnu temu i druženje Foto: Općina Breznički Hum

FOTO Likovna kolonija Sveti Martin: Deseci umjetnika slikali uz slobodnu temu i druženje

Varaždinske vijesti | 1.6.2024. u 17:16h | Objavljeno u Našim krajem

Slikari iz Zagreba, Velike Gorice, Novske, susjednog Međimurja i Zagorja, iz Zeline, grada i okolice Varaždina te iz Maribora u susjednoj Sloveniji, u subotnje su se jutro okupili u Šćepanju kako bi sudjelovali u 13. Likovnoj koloniji Sveti Martin Breznički Hum.

U ugodnom ambijentu nastali su deseci slika – uglavnom akvarela, pastela i ulja na platnu, koje će završiti u fundusu općine domaćina, te na koncu godine biti ponuđene na prodaju putem aukcije slika.

Ovogodišnju slobodnu temu umjetnici su iskoristili na različite načine, od kojih ćemo ovom prilikom izdvojiti nekoliko portreta općinskog načelnika kao i odlična ostvarenja samoukih slikarica na temu lova i lokalnog lovačkog društva 'Jelen', ali i limene glazbe Sveti Martin kojoj je posvećena briljantno urađena slika s trubom kao motivom logotipa ove udruge.

Svakako raduje činjenica da su ove godine koloniju pohodila djeca osnovnoškolskog uzrasta, među kojima i najmlađa slikarica – osmogodišnja Eva iz Šćepanja.

Logistiku su i ove godine skladno odradili vatrogasci DVD-a Šćepanje, a načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić na kraju je svim sudionicima uručio zahvalnice i preporučio ovu tradicionalnu likovnu koloniju i dogodine.

Više likovnih ostvarenja, kao i atmosferu s Likovne kolonije Sveti Martin u Šćepanju, pogledajte u fotogaleriji: