FOTO Kreativno druženje: Učenici OŠ Beletinec ugostili djecu iz udruge "Zipka" Foto: OŠ Beletinec

FOTO Kreativno druženje: Učenici OŠ Beletinec ugostili djecu iz udruge "Zipka"

Varaždinske vijesti | 4.12.2023. u 13:44h | Objavljeno u Našim krajem

Razvoj empatičnosti već od najranije dobi izuzetno je važna stavka u odgoju djece. Učenici Osnovne škole Beletinec njeguju duh solidarnosti te su tako polaznici produženog boravka 9. studenoga održali prigodne kreativne radionice za djecu iz Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije "Zipka".

- Veselje i dječji smijeh ispunili su učionicu, a posebna radost djeci iz Udruge bila je izrada motiva na vrećicama decoupage tehnikom. Članovi Učeničke zadruge Beletinček su za djecu iz Udruge "Zipka" sašili platnene vrećice, a djeca su ih na radionicama oslikala motivima po želji. Po završetku aktivnosti, vrećice su ponijeli sa sobom kao jednu lijepu uspomenu - ističe ravnateljica OŠ Beletinec Nataša Fadiga.

Uz dizajn vrećica, smijeh se orio i prilikom izrade božićnih sobova od plutenih čepova, čime su učenici OŠ Beletinec naglasili svoj održivi način djelovanja vodeći se uvijek mišlju da otpad u određenom trenutku može biti novi repro-materijal.

Učenici su također izrađivali magnetiće s prigodnim božićnim oblicima lijevanim od gipsa. Svaki je oblik poprimio pečat dječjih ruku i radost dječjeg srca. Nakon likovnih radionica, druženje se nastavilo uz pokoji slatkiš i razgovor.

- Učenici su ovom prigodom stekli nova prijateljstva te će se nastaviti međusobna suradnja OŠ Beletinec i Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije "Zipka" - naglasili su iz škole.

osnovna_skola_beletinec_udruga_zipka_01122023_3.jpg

osnovna_skola_beletinec_udruga_zipka_01122023_2.jpg

osnovna_skola_beletinec_udruga_zipka_01122023_1.jpg