FOTO Atraktivne Konjičke igre napunile Zelendvor: zabava traje cijeli dan, bilo je i vola s ražnja Foto: Krešimir Đurić

FOTO Atraktivne Konjičke igre napunile Zelendvor: zabava traje cijeli dan, bilo je i vola s ražnja

VV | 25.6.2023. u 15:05h | Objavljeno u Našim krajem

U Konjičkim igrama od prvog dana sudjeluje Josip Čavlek i njegova kobila Ciga

Tradicionalno, povodom Dana Općine Petrijanec, i ove godine u Zelendvoru su održane Konjičke igre. Brojni posjetitelji i ljubitelji konja od ranog jutra okupirali su Zelendvor, a na otvorenje 27. konjičkih igara, koje organizira Udruga "Konj moj prijatelj" iz Zelendvora i Općina Petrijanec, stigli su izaslanik predsjednika države Velibor Mačkić, varaždinski župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik Predrag Štromar te načelnici susjednih općina Cestice, Sračinca i Maruševca.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec zahvalio je svima na dolasku. 

posavec1.jpg

- Konjičke igre u Zelendvoru tradicionalno se održavaju u vrijeme proslave Dana Općine Petrijanec, pa ovom prigodom želim zahvaliti Udruzi "Konj moj prijatelj" koja već dugi niz godina organizira ove atraktivne igre u malenom mjestu Zelendvor. Ove godine obilježavamo 30 godina od osnutka naše općine, 150 godina Zelendvora i prigoda je da zahvalimo svim sudionicima na dolasku, kojih svake godine ima sve više. Hvala svima koji ste došli iako nas je prije dva dana pogodila tuča. Konjičke igre u Zelendvoru su se održavale unatoč tome što nas je često zadesilo nevrijeme, ali srećom prolazile su uvijek bez ozljeda. Želim da nas posluži lijepo vrijeme te da vam boravak ovdje bude radostan - istaknuo je načelnik Posavec i otvorio konjičke igre.

Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako je svaki kutak Varaždinske županije po nečemu specifičan.

zelendvor_konji16.jpg

- Imamo špilju Vindija i članove KUD Donja Voća koji organiziraju predstavu, u Čanjevu imamo Udrugu "Praškocijeve haramije", na području Ivanca trku "24 sata Ivančice", u Salinovcu kiparenje motornom pilom... Dolazimo i do Zelendvora gdje se održavaju ovi konjički susreti. Sve to daje jednu posebnu dušu i draž Varaždinskoj županiji, ali svega toga ne bi bilo da nema entuzijasta, udruga koje to vole i koje organiziraju manifestacije. Želim vam da se više nikad ne ponovi prošli petak, kada je ovaj kraj pogodila tuča, a čije posljedice se i dan danas vide i zbrajaju. Upravo zbog tih nepogoda koje će biti sve češće treba iskoristiti svaki lijepi dan, kao što je ovaj, za druženje - rekao je Stričak.

 Na dolasku se svima zahvalio i predsjednik Udruge "Konj moj prijatelj" Zdenko Marenčić, koji je uručio i poklon Josipu Čavleku, koji je u Zelendvoru već 30 godina sa svojom 30-godišnjom kobilom Cigom. Njih dvoje od prvog dana sudjeluju u konjičkim igrama.

OVAAAAA.jpg

Uz konjičke igre, u Zelendvoru su organizirani i brojni zabavni sadržaji. Uz jahanje ponija, Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja "Varaždin 2011" predstavila je male životinje, a oni najhrabriji mogli su se fotografirati s pitonom.

Stigli su i oldtimeri, a povodom 150. godišnjice, Zelendvor je sve posjetitelje počastio pečenim volom na ražnju.

Jutrošnju atmosferu zabilježio je Krešimir Đurić.