FOTO Kod križa u Novom Marofu odana počast preminulim građanima i poginulim braniteljima Foto: Grad Novi Marof

FOTO Kod križa u Novom Marofu odana počast preminulim građanima i poginulim braniteljima

Varaždinske vijesti | 1.11.2022. u 09:27h | Objavljeno u Našim krajem

Uoči blagdana Svih svetih, kod križa u Novom Marofu delegacija Grada i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata u ponedjeljak su odali počast svim svojim preminulim sugrađanima, kao i poginulim braniteljima koji su u obrani Republike Hrvatske izgubili svoje živote.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako je blagdan Svih svetih prilika da se prisjete svih preminulih Novomarofčana i Novomarofčanki koji su tijekom svog života doprinosili razvoju Grada, a posebno hrvatskih branitelja koji su na oltar domovine položili svoje živote.

- Na blagdan Svih svetih tradicionalno se prisjećamo svih svojih preminulih sugrađana i svojih najmilijih koji više nisu s nama, a posebno branitelja koji su doprinijeli obrani i stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Njima smo vječno zahvalni – rekao je gradonačelnik Jenkač najavivši i skoro obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škarbnje.

Naime, Grad Novi Marof obilježava sve važne datume u hrvatskoj povijesti, pa će se tako zajedno s građanima i udrugama branitelja 17. studenog prisjetiti svih žrtava Domovinskog rata te pada grada heroja. Obilježavanje će započeti u 17 sati kod križa u Novom Marofu gdje će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetiti svih hrvatskih branitelja te svetom misom, nakon čega će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati biti prikazan film "Šesti autobus".

- Prisjetit ćemo se svih onih čiji su posmrtni ostaci ostali u Vukovaru, a posebno onih koji nikada nisu pronađeni. Time doprinosimo da nijedna žrtva ne bude zaboravljena, ali i čuvamo istinu o Domovinskom ratu. Ako pustimo druge da pišu povijest, lako ju je iskriviti – poručio je Jenkač zahvalivši svima koji se uključuju u ove aktivnosti.