FOTO Jalžabet dobio trgovački centar i benzinsku postaju, zaposleno 20-ak mladih Jalžabećana

| 27.4.2017. u 16:55h | Objavljeno u Našim krajem

U Jalžabetu je danas svečano otvoren novi KTC-ov trgovački centar. Moderno uređeni supermarket, poljoljekarna, benzinska postaja i caffe bar, u čije je uređenje uloženo oko 18 milijuna kuna, oduševili su brojne Jalžabećane koji su okupili na otvorenju, a razlog za zadovoljstvo ima i 20-ak mladih mještana općine Jalžabet koji su zaposleni u novom centru.

- Ovo puno znači svim našim mještanima, a naročito za onih 20-ak od ukupno 28 zaposlenih koji su ovdje pronašli svoje zaposlenje. Mještani više neće morati odlaziti u 10-15 km udaljene trgovačke centre, već će moći kupovati ovdje, u "svom dvorištu" - naglasio je načelnik općine Jalžabet Mirko Magić, dodavši kako će trgovački centar i ostali sadržaji podići životni standard mještana.

Okupljenima se na početku obratio Ivan Katavić, predsjednik Upravnog odbora KTC-a.

- Osmjeh i zadovoljstvo na licima potrošača govore sve, a vjerujem da će tako biti i narednih dana, jer mi ćemo se truditi da robe ima te da cijene i usluga budu primjerene - rekao je Katavić, a na pitanje hoće li otvarati još ovakvim objekata u Varaždinskoj županiji, rekao je da ne želi unaprijed govoriti, jer u KTC-u planiraju ovisno o rezultatima.

Dobrodošlicu gostima zaželio je i Josip Križanić, saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća općine Jalžabet, koji je naglasio da su zadovoljni što je u Jalžabet došao domaći trgovački centar, koji je u rekordnom roku izgradio ove objekte.

- Prije nekoliko mjeseci tražili smo kvalitetan trgovački centar. Dugo smo razmišljali koji trgovački centar pozvati, a da ima sve to objedinjeno. Čuli smo da KTC radi takve projekte i zamolio sam gospodina Hrga da nas upozna s gospodinom Katavićem, s kojim smo se dogovorili u nekoliko riječi. Presudno je bilo to što KTC preferira domaće proizvode, jer moramo stati na kraj uvozničkom lobiju, zaustaviti trend uvoza "bofl" robe koje se u zemlji odakle dolazi rješavaju jer joj je prošao rok trajanja ili je pri samom kraju. Cijeli svoj život borim se protiv uvozničkog lobija koji je uništio hrvatsku poljoprivredu, gospodarstvo, prehrambenu industriju, ali i domaće trgovce, te zahvaljujemo gospodinu Kataviću i KTC-u što su ovdje izgradili ovakav objekt. Trgovački lanci stranih vlasnika dovoze "bofl" robu, ovdje je prodaju i time uništavaju domaću poljoprivrednu proizvodnju. Važno mi je što jedu naši ljudi, kako radi hrvatska poljoprivreda, stočarstvo i prehrambena industrija i trgovina. Upravo stoga smo radije pričekali da bismo ovdje imali hrvatski trgovački centar u kojem hrvatski proizvodi imaju prednost - naglasio je Križanić i pzvao sve mještane da kupuju domaće.

- Sve vas, kao saborski zastupnik i kao vaš prijatelj, pozivam da radije potrošite jednu lipu više za kupnju hrvatskih proizvoda, jer tako ćemo održati hrvatsku poljoprivredu, gospodarstvo i cijelo društvo - istaknuo je Križanić, a s njim se složio i Branko Hrg, križevački gradonačelnik i saborski zastupnik, koji je također prisustvovao otvorenju.

U prigodnom programu nastupili su članovi KUD-a "Elizabeta" iz Jalžabeta, a prije rezanja vrpce, vlasnik KTC-a Katavić uručio je poklon-bon u iznosu od 5.000 kuna ravnateljici Dječjeg vrtića "Potočić" Kristini Pavličević.